Skocz do zawartości

bron(KA)

obert8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam dzisiaj w gazecie Metro jest artykul ze sluzby i operatorzy internetu maja monitorowac kto interesuje sie militariami ma to ponoc zapobiec teroryzmowi pzdr
Napisano
a co to za gazeta? jakby miało się okazać że to prawda, to mnie prosze nie monitorować, interesuję się jak najbardziej militariami, szczególnie bronią strzelecką od połowy XIX w. do czasów współczesnych.
Napisano
A ja sądzę, że robia to juz od pewnego czasu. Obecna technika na to pozwala. Wystarczy monitorować sieć, wyłapywać slowa-klucze np. broń , trotyl ipt. aby wiadomośc została zapisana. A później ci panowie w ciemnych okularach przedlądaja te informacje sprawdzając czy czodzi o takie nasze gadanie" czy też o groźnych terrorystow. To że , ktoś ma wiedze i dzieli się nia z innymi , a nie zajmuje się niebezpiecznymi, nieprawnymi działaniami nie ma się co obawiać. A monitorowanie rynku , w przypdku gdy ktos kupuje znikome ilości łatwo dostepnych środków jest awykonalne Takie jest moje zdanie.
Napisano
Janie W i tu sie mylisz.Moja praca polega na częstych kontaktach z chemią(srodki służą uzdatnianiu wodu hi hi hi i w kazdej książce z zakresu szkoły podstawowej sa dokładnie opisane co robią i co czynią).Za kazdym razem przy zakupie w/w muszę wypełniać oświadczenie.miałem kilka wizyt.Ale niedajboże jak mnie zatrzyma drogówka gdzieś w kraju i powiem ze w bagażniku mam chemię lub np kwas solny.kilka godzin w plecy.na ogół kwasior robi za płyn do spryskiwacza a np nadmanganian za smar weglowy(kolor podobny a etykietki przezornie zrywam).Nie wożę tego Tirem ale osobówką więc o masówce nie ma mowy.A kłopoty bywają.
Pozdrawiam
Napisano
Najnowsza technika!!! -słowa klucze !!! Ale niech chociaż raz w gazecie napiszą ,że wreszcie te orły złapały jakiegoś prawdziwego terrorystę ,a nie 12 letniego dzieciaka ze ślepym nabojem i dwiema łuskami na półce :) I w tym momencie uśmiech zchodzi mi z twarzy ,bo przecież do cholery jasnej co miesiąc płacę podatki nie po to żeby paru durniów uprzykrzało życie jakiemuś kolekcjonerowi- tylko żeby łapali prawdziwych bandziorów !!! Może by wreszcie znależli tego co im odstrzelił generała, bo z tego co się oriętuje to raczej nikt go nie trzepnął z wykopkowego mosina.
Napisano
Uwaga - mam sprawdzoną informację, że jeden z polskich starych serwisów aukcyjnych udostępnia dane sprzedawców i kupujących smutnym panom. Celowo nie piszę o jaki serwis chodzi, bo może być ciepło. Info sprawdzone - moja znajoma - militarystka ostatnio wystawiła kilka aukcji i miała kipisz.
Sprzedawała m.in. magazynek do g43 i mg26 - to wzbudziło ciekawość panów. Kwity zostały wypisane i ...

Na szczęście obyło się bez ekspertyz biegłych - i co za tym idzie zatrzymania fantów... Wszystko było legal. Co ciekawe , to było 3 przeszukanie u niej w ciągu roku. Ani razu nic illegal nie znaleźli.

Niechcący jeden ze smutnych panów z PZ wygadał się skąd mają namiar - co się okazało w ich komórce jest zapalony obserwator aukcji osób wystawiających z byłego województwa suwalskiego i ... na tym polega jego praca... A serwis ów - bez wnikania w ustawę o danych osobowych - smutasom te dane chętnie podaje... No i prosze...

Strach cokolwiek wystawiać na aukcjach...

Niedługo odkrywca-forum będzie w podziemiu - bo tu sami chłopcy-wybuchowcy... Paranoja.
Napisano
Jacenty2004 może za dużo wymagasz. Terrorystę - wiesz ile to zachodu???! A może ma dobergo adwokata*, lub znajomego*, kolegę* , brata*, kolegę w ministerstwie lub partii [ właściwe podkreślić] , który może pomóc w trudnych chwilach. A od wielu lat tak jest , że łatwiej ukarac tego ,któremu przysłowiowa słoma z butów wystaje niż faceta w marynarce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie