obert8 Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Napisano 22 Kwiecień 2005 witam dzisiaj w gazecie Metro jest artykul ze sluzby i operatorzy internetu maja monitorowac kto interesuje sie militariami ma to ponoc zapobiec teroryzmowi pzdr
jaca2003 Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Chcesz terrorystów?idż do najbliższej hurtowni chemicznej i spróbuj zakupić Kwas solny lub nadmanganian potasu hi hi hi.pozdrawiam
razdwatrzy5 Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 a co to za gazeta? jakby miało się okazać że to prawda, to mnie prosze nie monitorować, interesuję się jak najbardziej militariami, szczególnie bronią strzelecką od połowy XIX w. do czasów współczesnych.
obert8 Napisano 22 Kwiecień 2005 Autor Napisano 22 Kwiecień 2005 wiem jaca ale jak to czytam to az.....
JanW Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 A ja sądzę, że robia to juz od pewnego czasu. Obecna technika na to pozwala. Wystarczy monitorować sieć, wyłapywać slowa-klucze np. broń , trotyl ipt. aby wiadomośc została zapisana. A później ci panowie w ciemnych okularach przedlądaja te informacje sprawdzając czy czodzi o takie nasze gadanie" czy też o groźnych terrorystow. To że , ktoś ma wiedze i dzieli się nia z innymi , a nie zajmuje się niebezpiecznymi, nieprawnymi działaniami nie ma się co obawiać. A monitorowanie rynku , w przypdku gdy ktos kupuje znikome ilości łatwo dostepnych środków jest awykonalne Takie jest moje zdanie.
jaca2003 Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Janie W i tu sie mylisz.Moja praca polega na częstych kontaktach z chemią(srodki służą uzdatnianiu wodu hi hi hi i w kazdej książce z zakresu szkoły podstawowej sa dokładnie opisane co robią i co czynią).Za kazdym razem przy zakupie w/w muszę wypełniać oświadczenie.miałem kilka wizyt.Ale niedajboże jak mnie zatrzyma drogówka gdzieś w kraju i powiem ze w bagażniku mam chemię lub np kwas solny.kilka godzin w plecy.na ogół kwasior robi za płyn do spryskiwacza a np nadmanganian za smar weglowy(kolor podobny a etykietki przezornie zrywam).Nie wożę tego Tirem ale osobówką więc o masówce nie ma mowy.A kłopoty bywają.Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 22 Kwiecień 2005 Napisano 22 Kwiecień 2005 Najnowsza technika!!! -słowa klucze !!! Ale niech chociaż raz w gazecie napiszą ,że wreszcie te orły złapały jakiegoś prawdziwego terrorystę ,a nie 12 letniego dzieciaka ze ślepym nabojem i dwiema łuskami na półce :) I w tym momencie uśmiech zchodzi mi z twarzy ,bo przecież do cholery jasnej co miesiąc płacę podatki nie po to żeby paru durniów uprzykrzało życie jakiemuś kolekcjonerowi- tylko żeby łapali prawdziwych bandziorów !!! Może by wreszcie znależli tego co im odstrzelił generała, bo z tego co się oriętuje to raczej nikt go nie trzepnął z wykopkowego mosina.
simon07 Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 Uwaga - mam sprawdzoną informację, że jeden z polskich starych serwisów aukcyjnych udostępnia dane sprzedawców i kupujących smutnym panom. Celowo nie piszę o jaki serwis chodzi, bo może być ciepło. Info sprawdzone - moja znajoma - militarystka ostatnio wystawiła kilka aukcji i miała kipisz. Sprzedawała m.in. magazynek do g43 i mg26 - to wzbudziło ciekawość panów. Kwity zostały wypisane i ... Na szczęście obyło się bez ekspertyz biegłych - i co za tym idzie zatrzymania fantów... Wszystko było legal. Co ciekawe , to było 3 przeszukanie u niej w ciągu roku. Ani razu nic illegal nie znaleźli. Niechcący jeden ze smutnych panów z PZ wygadał się skąd mają namiar - co się okazało w ich komórce jest zapalony obserwator aukcji osób wystawiających z byłego województwa suwalskiego i ... na tym polega jego praca... A serwis ów - bez wnikania w ustawę o danych osobowych - smutasom te dane chętnie podaje... No i prosze... Strach cokolwiek wystawiać na aukcjach...Niedługo odkrywca-forum będzie w podziemiu - bo tu sami chłopcy-wybuchowcy... Paranoja.
michal1971 Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 O rany. A ja na początku tego roku przez miesiąc dzień w dzień szperałem w internecie w poszukiwaniu broni myśliwskiej. Jeszcze mnie nie wsadzili.
JanW Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 Jacenty2004 może za dużo wymagasz. Terrorystę - wiesz ile to zachodu???! A może ma dobergo adwokata*, lub znajomego*, kolegę* , brata*, kolegę w ministerstwie lub partii [ właściwe podkreślić] , który może pomóc w trudnych chwilach. A od wielu lat tak jest , że łatwiej ukarac tego ,któremu przysłowiowa słoma z butów wystaje niż faceta w marynarce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.