rorvik Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Polecam 30 wolniej Ci się będzie ręka męczyć a pojedyńcze łuski TT łapie aż za bardzo;)Pozdrawiamrorvik
KudłatyHD Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Ja chodziłem z trzydziestką, ale im większa tym w sumie lepsza:) Większe gartnki bedziesz znajdować heheh
maciej Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Właśnie stoję przed dokladnie takim samym dylematem. Coś mi jednak mówi, żeby skłonić się ku 30 :)
KudłatyHD Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 30 jest optymalna i monetki łapie i wogle wszystko hehe.
ubenfurer Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Polecam 30 cm.Już złaziłem trochę terenów i jestem z niej zadowolony.Wyciągam tą sondą różne fanty od drobnicy np: (złotą monetkę 10 MAREK 1877,sporo innych motet ,także srebrnych,a i kilka nawet boratynek **zależy od dobrego ustawienia smętka**)do sporych fantów na dużą głebokość do ponad 1,5 metra np.(otwarta skrzynka po możdzieżach a ostatnio na głębokości 1 m dwa hełmy niemieckie umiejscowione na dnie okopu w odległości poziomej od siebie 4m,a leżały tak jak gdyby je ktoś położył i poszedł :) ).Większa sonda 37 cm. jest może troszkę lepsza jeżeli chodzi o zasięg ale będziesz miał kłopoty szukać fantów w większej gęstwinie(krzaki) chodzi o manewrowanie SMĘTKIEM .Pan H.S. (bo byłem u niego przy zakupie sprzętu )sam mi polecił 30-kę i to był dobry 100% wybór.Następną wykrywkę jaką sobie zakupię to sprzęt za kilka tysięcy ale na moją kieszeń to zakup niemożliwy(hyba że wygram w totka).Także następne lata wypraw-SMĘTEK z 30-kąpozdrawiamubenfurer
KudłatyHD Napisano 20 Kwiecień 2005 Napisano 20 Kwiecień 2005 cewka 20 i 25 jest zupełnie niepotrzebna. A poza tym mi się nigdy nie chciało zmieniać cewki:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.