haze44 Napisano 14 Luty 2003 Autor Napisano 14 Luty 2003 Witam!Szukam informacji na temat obozów pracy, bądź ich filii na terenie Gdyni w czasie okupacji. Wiem, że takie istniały. Czy ktoś coś wie:)?Pozdrawiamhaze44
Gość Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 http://www.moosburg.org/info/stalag/laglist.htmlposzukaj tutaj..
beaviso Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 Jest książka omawiająca dzieje portu gdyńskiego (bodajże do 1945).Zamieszczona jest w niej _mapka_ ukazująca rozmieszczenie obiektów obozu dla robotników przymusowych, położonego w bezpośrednim sąsiedztwie portu.Nie pamiętam niestety tytułu, ale brzmi on mniej więcej jak port gdyński w czasie wojny, albo historia portu gdyńskiego od-do..." Książka jest dostępna w czytelni na Wydz. Architektury Politechniki Gdańskiej. (o dziwo nie udało mi się jej znaleźć przez Internet w spisie, widocznie nie mogłem trafić na słowo kluczowe)- jest na pewno, widziałem przed ok. miesiącem.Może uda mi się później znaleźć dokładne namiary - jak będziesz zainteresowany.pozdrawiam,Michał - Gdańsk
haze44 Napisano 16 Luty 2003 Autor Napisano 16 Luty 2003 Witam!Dziękuję wszystkim za odpowiedź!Pozdrawiamhaze44
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.