Skocz do zawartości

Filmy z Marsa > Svoi (prod. 2004)

zelig

Rekomendowane odpowiedzi

Pod hasłem-rebusem filmy z Marsa" bendem czasami pószczau frgm. ruskich wojfilmów.

Obecnie jest to film pt. Svoi" (czyli Nasi") z 2004 roku, który zgarnął w zeszłym roku najważniejsze nagrody na fesiwalu filmowym w Moskwie i co tu dużo gadać: ten film to rewelacja!

------->

Moim zdaniem za scenę z przydeptaniem głowy (pokazanej w kilku ujęciach) ten film powinien dostać Oskara na Festiwalu Filmów O Rozjeżdżaniu Głów Przez Sprzęt Pancerny!

Generalnie nie chodzi w tym filmie o popisywanie się sprzętem, ale o coś zupełnie innego... - sami zobaczcie!

Niezapomniany film z totalnym klimatem! Fajnie, że go przypomniałeś. (a rozjeżdżanie - miodzo :)

Mnie po lekturze tego filmu trawale wypaliły się w podświadomości dwa texty: er pi dżi, er pi dżi!", oraz ank ka-bum!" i kompletnie nie mogę się ich stamtąd pozbyć! (np. czasami jak idę do samu* po bagietkę to nie panując nad sobą wrzeszczę do sklepowej: erpidżi! erpidżi!!!")

* sklep spożywczy w dawnych czasach...

A propos BMW...

Tak zaczyna się drugi plik :) tego filmu. Chłopaki jadą przez las drąc się w niebogłosy z radości, bo udało im się przed chwilą rąbnąć Niemcom motor. (Niemców też zresztą rąbneli; a była to straszna śmierć... :)

Nie będę mówił co potem z tym motorem zrobili, bo byłoby Ći przykro Indian...

A ten kowboj z lewej z Winchesterem to sam ataman Chmielnicki z Ogniem i Mlekiem" - Bogdan Stupka! (coś się nam ten film Hoffmana ciągle przewija...)

Jeszcze raz powtórze: film REWELACJA!!!
To jest tak sfilmowane i opowiedziane, że ech...
A jakie krajobrazy! (rejon Pskowa), a jaka muzyka!!! (mieszanka muz. z Amelii" plus rusko-bałkańskie Dead Can Dance)

Gwałtownie polecam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie