Skocz do zawartości

vonAdamski dorwal cyfrowke...

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na allegro znalazłem to:
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=10514196
sprzedający nazywa to czekanem strzelców tyrolskich
  • Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wg mnie ta niby ostroga to fragment mocowania lusterka w jakimś przyrządzie optycznym. Dołączam zdjęcie starego mikroskopu. W dolnej części obrazka znajduje sie coś podobnego.

pozdro

Napisano
Cze
Chcialem dorzucic swoje 3 grosze w sprawie rzekomej ostrogi. W zeszlym sezonie wykopalem jedna, wiec uznaje ze sie znam :)
1. Czesc sluzaca do klucia jest za dluga-konia by przebilo na wylot, a przeciez nie o to chodzi. Chyba.
2. Na koncu powinna byc obrotowa gwiazdka- radelko, w razie gdy jezdziec za mocno kopnie konia, nie zrobi mu dziury w brzuchu bo mu sie noga zeslizgnie.
3. Te wypustki w rejonie mocowania- od razu widac ze do lusterka, do buta to niepotrzebne.
Netcom.
Napisano
Witam!!!

Pisalem ze nie mam pewnosci co do tego czy to ostroga wiec teraz stwierdzam publicznie ze pewnie sie pomylilem:)

Jednak bardziej chcialbym sie upewnic w tym opieradelku od czolgu lub (jak jakis kolega nabaknal) oplotki.

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Do Gambita. Ja takie cóś mam od 10 lat na stanie i to się nazywa toporek strażacki. Jęśli długość całości nie przekracza 50 cm. Jęśli więcej to sagan.
Napisano
Co do tych klamer to mój kumpel ostatnio znalazł jedną ,chyba kolegi Saszy.Także starte symbole narodowościowe.Tyle ,że to była klamra SS.
pozdro pol
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie