feeder Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 na allegro znalazłem to:http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=10514196sprzedający nazywa to czekanem strzelców tyrolskich
berthie Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 Wg mnie ta niby ostroga to fragment mocowania lusterka w jakimś przyrządzie optycznym. Dołączam zdjęcie starego mikroskopu. W dolnej części obrazka znajduje sie coś podobnego. pozdro
Netcom Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 CzeChcialem dorzucic swoje 3 grosze w sprawie rzekomej ostrogi. W zeszlym sezonie wykopalem jedna, wiec uznaje ze sie znam :)1. Czesc sluzaca do klucia jest za dluga-konia by przebilo na wylot, a przeciez nie o to chodzi. Chyba.2. Na koncu powinna byc obrotowa gwiazdka- radelko, w razie gdy jezdziec za mocno kopnie konia, nie zrobi mu dziury w brzuchu bo mu sie noga zeslizgnie.3. Te wypustki w rejonie mocowania- od razu widac ze do lusterka, do buta to niepotrzebne.Netcom.
vonadamski Napisano 14 Luty 2003 Autor Napisano 14 Luty 2003 Witam!!!Pisalem ze nie mam pewnosci co do tego czy to ostroga wiec teraz stwierdzam publicznie ze pewnie sie pomylilem:)Jednak bardziej chcialbym sie upewnic w tym opieradelku od czolgu lub (jak jakis kolega nabaknal) oplotki.Z powazaniem vonadamski
maxikasek Napisano 14 Luty 2003 Napisano 14 Luty 2003 Do Gambita. Ja takie cóś mam od 10 lat na stanie i to się nazywa toporek strażacki. Jęśli długość całości nie przekracza 50 cm. Jęśli więcej to sagan.
pol Napisano 15 Luty 2003 Napisano 15 Luty 2003 Co do tych klamer to mój kumpel ostatnio znalazł jedną ,chyba kolegi Saszy.Także starte symbole narodowościowe.Tyle ,że to była klamra SS.pozdro pol
vonadamski Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Napisano 10 Kwiecień 2003 Witam!!!Wtedy miałem cyfrówkę a dziś kupiłem skaner :D:D:DOto guzik napoleoński z orłem o którym mówiłem.Z powazaniem vonadamski
Skoorpion Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Cos podobnego ze starego mikroskopu znalezionego w piwnicy
Netcom Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Skoro powyżej jest mikroskop to obok ostroga dla porównania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.