dect Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam3 rzeczy co do ktorych nie jestem pewien i prosze o identyfikacje - im wiecej informacji tym lepiej, ale za wszelka pomoc dziekuje.Pierwsze - rakietnica, prawdopodobnie ruskaDrugie - spod komory nabojowej od (chyba) wegierskiego mausera, a w kazdym badz razie na pewno wieksze to niz od niemcaLodka - chyba mauser (ale jaki?) Widoczne bicia P635-3 i ostatnia 0 lub 9
dronx Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=147185#147186 jak narazie to jest ciezko z identyfikacją tej rakietnicy ju było parae razy ;)
dect Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam3 rzeczy co do ktorych nie jestem pewien i prosze o identyfikacje - im wiecej informacji tym lepiej, ale za wszelka pomoc dziekuje.Pierwsze - rakietnica, prawdopodobnie ruskaDrugie - spod komory nabojowej od (chyba) wegierskiego mausera, a w kazdym badz razie na pewno wieksze to niz od niemcaLodka - chyba mauser (ale jaki?) Widoczne bicia P635-3 i ostatnia 0 lub 9
dect Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Uff.... Juz mam info ze to wz 42,43 i 44 - mam sobie wybrac? :):) A tak powaznie - nikt nie siedzi w ruskim sprzecie na tyle zeby pomoc? Moze jakies foto....
MK Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Co do łódki to normalna niemiecka na Mauserki, raczej 39 bo w 30 roku chyba jeszcze nie było tej fabryki.Pozdro
MK Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Oczywiście co do samej fabryki to jest to Gustloff Werke, Otto Eberhardt Patronenfabrik, Hirtenberg, Niederdonau (kod literowy am) i na 100% 1939r.Pozdro
Pytanie
dect
Witam
3 rzeczy co do ktorych nie jestem pewien i prosze o identyfikacje - im wiecej informacji tym lepiej, ale za wszelka pomoc dziekuje.
Pierwsze - rakietnica, prawdopodobnie ruska
Drugie - spod komory nabojowej od (chyba) wegierskiego mausera, a w kazdym badz razie na pewno wieksze to niz od niemca
Lodka - chyba mauser (ale jaki?) Widoczne bicia P635-3 i ostatnia 0 lub 9
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.