Skocz do zawartości
  • 0

Rakietnica i inne

dect

Pytanie

Napisano

Witam

3 rzeczy co do ktorych nie jestem pewien i prosze o identyfikacje - im wiecej informacji tym lepiej, ale za wszelka pomoc dziekuje.

Pierwsze - rakietnica, prawdopodobnie ruska

Drugie - spod komory nabojowej od (chyba) wegierskiego mausera, a w kazdym badz razie na pewno wieksze to niz od niemca

Lodka - chyba mauser (ale jaki?) Widoczne bicia P635-3 i ostatnia 0 lub 9

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=147185#147186 jak narazie to jest ciezko z identyfikacją tej rakietnicy ju było parae razy ;)
Napisano

Witam

3 rzeczy co do ktorych nie jestem pewien i prosze o identyfikacje - im wiecej informacji tym lepiej, ale za wszelka pomoc dziekuje.

Pierwsze - rakietnica, prawdopodobnie ruska

Drugie - spod komory nabojowej od (chyba) wegierskiego mausera, a w kazdym badz razie na pewno wieksze to niz od niemca

Lodka - chyba mauser (ale jaki?) Widoczne bicia P635-3 i ostatnia 0 lub 9

Napisano
Uff.... Juz mam info ze to wz 42,43 i 44 - mam sobie wybrac? :):) A tak powaznie - nikt nie siedzi w ruskim sprzecie na tyle zeby pomoc? Moze jakies foto....
Napisano
Co do łódki to normalna niemiecka na Mauserki, raczej 39 bo w 30 roku chyba jeszcze nie było tej fabryki.
Pozdro
Napisano
Oczywiście co do samej fabryki to jest to Gustloff Werke, Otto Eberhardt Patronenfabrik, Hirtenberg, Niederdonau (kod literowy am) i na 100% 1939r.
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie