Jadzia Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam,właśnie przygotowywana jest wystawa dotycząca kapelanów w Wojsku Polskim w czasie wojny, przygotowaniem wystawy zajmuje się moja ciotka, ekspozycja będzie w kościele św Krrzyża w Warszawie, ostatnio była tam wystawa dotycząca kapelanów w Powtaniu Warszawskim może ktoś z Was ją widział. Proszę abyście tu zamieszczali zdjęcia kapelanów wszystkich wyznań oraz jeśli posiadacie jakieś inne materiały na ten temat, z okresu kampanii wrzśniowej z adnotacją, czy można te materiały (i zdjęcia) z Waszych zbiorów wykorzytać na wystawie, zdjęcia z późniejszego okresu wojny również bardzo mile widziane, najlepiej na maila, żeby nie zaśmiecać forum II RP zdjęciami z późniejszego okresu, którego to forum nie dotyczy.Będę bardzo wdzięczny.pozdrawiamJadzia
adi72 Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Witam. Przepraszam,ale nie mogłem się powstrzymać,tym bardziej że jest zarówno Kapelan,jak i Kampania Wrześniowa.P.S. Zdjęcie mam w domu.Pozdrawiam.
marek123 Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 sorka za to wyzej ale fotki sie nie zaladowaly
marek123 Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 niestety nie mam fotek kapelanow umbarnych w ciuszki wojskowe ale jakby co to jeszcze poszperam w albumach pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.