Lobo26 Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam,poszukuję informacji o 51 Minowo-Torpedowym Pułku Lotniczym (Bombowym) Floty ZSRR. Z tego co mozna sie dowiedzieć ze strony na ruskim serwerze to jest to ze stacjonował na pomorzu w 1945. W kwietniu/maju 1945 miejscem jesgo bazowania było lotnisko Bagicz pod Kołobrzegiem. Na wyposażeniu były samoloty typu Douglas A-20 Boston.Za wszelkie informacje z góry dziękujęPozdrawiamLobo26
@ndrew Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 WitamJedyne co mam to taką fotke z podpisem że została wykonana w Kołobrzegu w 1945.W tle zdaje się jeszcze hangar stoi.Niestety nie wiem z jakiej jednostki pochodzi ten egzemplarz,może z tej której szukasz...Mam inne fotki Bostonów w ros.barwach jak wiesz jakich symboli i oznaczeń używali to może znajdziesz swój samolot.P.S.Ponoć nad Trójmiastem tez latali.Pzdr.@ndrew
karlol Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 odświeże wątek ponieważ chcialbym uzyskać info o tym pułku, a samoloty te latały nad trójmiastem czego mamy dowód niezbity :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=310879
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.