adi72 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam. Wyskoczyło takie cuś" z rzeki może ktoś z Kolegów pomoże w identyfikacji?. No Wiecie- wiek,zastosowanie,wartość kolekcjonerska...Pozdrawiam.
wons Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 a nie będzie to może jakiś element wyposażenia kolędowników? No wiecie turoń i te sprawy... Przecież oni też mają halabardy. taka tylko sugestia, więc proszę nie wyskubywać mnie zaraz wonsów... ;)
hakas Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Raczej nie bo im by się nie chciało takiego żelastwa targać.To raczej jest coś praktycznego zastosowania. Czekam na was wujek- hakas
wons Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Hakas:Pasuje piątek wieczorem? Teraz jestem w szkole.Racja, kolędownicy to dzieciaki, za ciężkie dla nich.
hakas Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Tak to będzie Pierwsza wersja . W piątek odpada mam zjazd Niedziela wieczorem? Dalej na priwa bo jeszcze to cuś nam w plecy wbijo.
adi72 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam. Wyskoczyło takie cuś" z rzeki może ktoś z Kolegów pomoże w identyfikacji?. No Wiecie- wiek,zastosowanie,wartość kolekcjonerska...Pozdrawiam.
herrmateuss Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 halabarda :) zastosowanie - walenie po łbie wartosc kolekcjonerska to zalezy czy to nie kawał:)
adi72 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Witam ponownie.Chcę stwierdzić,że ewidentnie nie kawał,ewentualniekawał żelastwa",a co do pochodzenia i wartości kolekcjonerskiej, to jestem otwarty na sugestie.Pozdrawiam.
herrmateuss Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 byc moze to ozdoba jakie czesto mozna bylo spotkać w wiejskich rezydencjach szlacheckich lub jesli to jest niewielkich rozmiarów rodzaj ozdobnego pogrzebacza
adi72 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Niestety jest za późno,aby zwymiarować halabardę.Może jutro???Pozdrawiam.
adi72 Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam. Dzięki za pomysły i porady. W całej okazałości fant" prezentuje się tak.Pozdrawiam.
liha Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 jaka halabarda , jaki pogrzebacz przecież to nadziak , może osdobny ale jednek. Służyło to to do przebijania zbroji ,i wysyłania delikwenta do lepszego świata
Pytanie
adi72
Witam. Wyskoczyło takie cuś" z rzeki może ktoś z Kolegów pomoże w identyfikacji?. No Wiecie- wiek,zastosowanie,wartość kolekcjonerska...
Pozdrawiam.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.