Gość Napisano 11 Luty 2003 Napisano 11 Luty 2003 Dzieki za poprzednie informacje o HS3-ALE CHCIALBYM DOWIEDZIEC SIE JESZCZE :CZY TO PRAWDA ZE TRZEBA GO CO CHWILE DOSTRAJAC ZWLASZCZA GDY SĄDE ODERWIE SIE OD POLOZENIA W KTORYM USTAWIANY BYŁ GRUNT????....a takze chciałbym wiedziec jak pracuje sie na cewce 30cm(chyba 30cm!!) bez dyskryminacji,bo zewzględu na to zei zalezy nam głownie na duzym zasięgu w poprzednim wykrywaczu nie kozystalem z dyskryminacji i w smętku (o ile go kupie)tez bym kopał raczej bez tej funkcji(głownie kopie militaria)na ogół ciekawe fanty leżaly głebiej a dyskryminacja zmniejsza zasięg.A jesli mozecie podajcie mi jakies testy wykrywacza ale takie z własnego doswiadczenia(co i na jakiej głebokosci udało się wam wykopac)..chyba narazie to wszystko z góry dziękuje!!!
beyo Napisano 12 Luty 2003 Napisano 12 Luty 2003 Tak się składa, że przez ostatnie 2 lata pracowałem ze Smętkiem. Z tym ciągłym dostrajaniem do gruntu to jakieś nieporozumienie. Owszem, od czasu do czasu trzeba nacisnąć przycisk w rękojeści i to tyle. Strojenie podstawowe wykonywałem ze 2-3 razy podczas całej wyprawy i wcale nie jest ono skomplikowane. Według mojego rozeznania, to akurat w tym wykrywaczu dyskryminacja tylko nieznacznie zmniejsza zasięg a warto z niej korzystać. Osobiście często chodziłem po okopach i miałem niezłe trafienia (hełmy, puszki od masek i takie tam...) Hełm na 1 m z sondą 25 cm, kule armatnie 3 i 4-funtowe na 30-40 cm na terenie bagiennym znajdywałem bez większych problemów. Kłopoty pojawiają się przy bardzo drobnym kolorze typu małe monetki - nie jest to wymarzony sprzęt na tego typu poszukiwania, chociaż znalazłem ich trochę. Sonda 37cm (miałem też taką) zwiększa zasięg o 25-30%. Jesli korzystać będziesz ze słuchawek to komplet 6 baterii R14 powiniem wystarczyć na wiele wypraw (minimum pół sezonu).Ogólnie to bardzo dobry sprzęt na militaria.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.