Skocz do zawartości

nowe fanty 2

wons

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 241
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,
krotki wypad w niedziele, nedza w fantach i strasznie wialo. (przy okazji prosze o indenty. tej malutkiej luski nad boratynkami). Poza tym troche kolorowego zlomu - jakas mosiezna pompka, kilka radzieckich lusek 23 mm pocharatanych plugiem, troche olowianych blaszek niewiadomego pochodzenia. Pola mi sie koncza:( juz sa czesciowo obsiane, trzeba bedzie wejsc do lasow i znow grzebac sie w rozrywkach...:(
Piorek

Wons-y ...kieliszek z napisem Stobbes pochodzi z okolic Gdańska służył do picia wódki jałowcowej-firma zdaje się że była w Nowym Dworze..jeżeli jest do puszczenia to chetnie zakupie lub wymienie gdyż mam ich już kilka i próbuje kompletowac zastawe do łykania dla mojej drużyny;)
pozdro.Chiny

wons:
nasadkowce (te długie) to Fallschirm Gewehr Granat-y (oświetlające-raca na spadochronach).Na ich końcach powinny być małe stalowe czepce z cienkiej blachy (może znalazłeś w okolicy). Te szpilki do celty to ciekawa sprawa-wykonane są z ebonitu choć i drewniane widziałem-ogólnie rzadki fant bo i ciężko wykrywką znaleźć inaczej niż przy okazji. Te dziwne obręcze z kolcem do wbijania to małe włoskie granaty-race oświetlające(podobno). Wykopałem kiedyś kilka takich całych (wyglądają jak granat tylko mają kolec) i kilka samych kolców z obręczą. Co ciekawe w tym samym miejscu co kilkanaście Fallschirm Gew. Gr. było kilka tych włoskich.Pozdrawiam i gratuluję.
sloma

kolego the_tuna dzięki za identyfikację, do tej pory traktowałem owe słoiczki" jako musztardówki:(, i ztego powodu do domu trafiły tylko 2 różne sztuki nota bene które wchodziły w dość pokaźny zbiór różnego rodzaju słojów, słoików słoiczków niem z napisami, owe 2 egz. kieliszków nie są idealne - 1 jest pękniety ale nie klejony, a ten powyższy lekko uszczerbiony choć tego nie widać. Było ich dość dużo i jestem pewien że jeszcze dużo ich jest, tak więc jak dokopię
lub po prostu dozbieram więcej i lepiej zachowanych egz, to dam cynk, słowo harcerza:)

Kolego sloma 1 serdeczne dzięki za wyczerpujące info na temat powyższych fanciorów - troszkę mi to rozjaśniło umysł:)
pozdrWoNs

Kolego tramppila napis na tych butelkach jest następujący:
VEREINIGTE
GRENZMARK
BRAUEREIEN
A.G
SCHNEIDEMUHL
Wiesz może coś o tym piwie?
W swoich zbiorach mamy ponad 100 różnych butelek po piwie m.in. z Połczyna, Szczecina, Szczecinka, Białogardu,Słupska, Gdańska, Francji, itd, itp Jak i parę gablotek z różnymi zatyczkami od onych:)
pozdr.WoNs

aa.. bym zapomniał ...jakie się u was trafialy????machandel???stobbes-machandel??? czy sam stobbes???pozdrawiam..jakbyście mi mogli podesłać zdjęcia tych dwóch...to byłbym wdzięczny..może akurat będą to wersje których nie mam..bo było ich od cholery a nawet jeszcze troche:) ...w razie niemca podaje mojego majla;the_tuna@op.pl
serdecznie pozdrawiam

Wons takie odkażalniki też mi we wrocku w pewnym miejscu wychodziły, i jeszcze ich troszeczkę leży:)
Gratuluje fantów.
W czwartek jedziemy z Mirkiem i Wraithem znowu więc coś wkleimy, i dodam moje zdjecia fantów z ostatniego wyjazdu na którym stracilismy kontakt ze stratosferą heheh
I przez to fanty zostały w brzegu.

Piorek - fajne fanty ,u nas też pola obsiane i ciężko łazić - ostatnio wiesz gdzie wyszła czarna za rany ,zdjęcie masz w poprzednim wątku o fantach ,pozatym kilka popierdółek ,monetek ,łusek itp. Ta mała łuska ,to może być coś bocznego zapłonu.

pozdrawiam!

bjar_1

a to moje z 2 poranków ostatnich. chyba nieźle jak na nieznany mi teren. łuseczki są PL i swietnie zachowane :)

jesli nie widać to -
2 pfenig bundesrepublik 1991
1 zł 1984 - poprostu super :)
1 kopiejka 1904 r -strasznie odpada ta warstewka bodajze oksyda się to nazywa. (to moje poczatki ucze sie dopiero)
20 zł 1989
2 zł 1981

i to wszystko razem w jednym miejscu
kuleczki po całym lesie porozwalane raczej 1 wojna
pozdrawiam all

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie