wons Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Popierdółki. W prawym dolnym rogu wytłaczany na jednej z buteleczek emblemat, przed umyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 I ona buteleczka.Pozdrawiam i życzę wszystkim takich fanciorów, jakie zaprezentował nam Giwerolog i towarzystwa takiego, jakie zaprezentował nam Miro!;))wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 witam wonsow te sledzie to od celty gratuluje fantow miska super pzdr obert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam,krotki wypad w niedziele, nedza w fantach i strasznie wialo. (przy okazji prosze o indenty. tej malutkiej luski nad boratynkami). Poza tym troche kolorowego zlomu - jakas mosiezna pompka, kilka radzieckich lusek 23 mm pocharatanych plugiem, troche olowianych blaszek niewiadomego pochodzenia. Pola mi sie koncza:( juz sa czesciowo obsiane, trzeba bedzie wejsc do lasow i znow grzebac sie w rozrywkach...:(Piorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Wons-y ...kieliszek z napisem Stobbes pochodzi z okolic Gdańska służył do picia wódki jałowcowej-firma zdaje się że była w Nowym Dworze..jeżeli jest do puszczenia to chetnie zakupie lub wymienie gdyż mam ich już kilka i próbuje kompletowac zastawe do łykania dla mojej drużyny;)pozdro.Chiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloma1 Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 wons:nasadkowce (te długie) to Fallschirm Gewehr Granat-y (oświetlające-raca na spadochronach).Na ich końcach powinny być małe stalowe czepce z cienkiej blachy (może znalazłeś w okolicy). Te szpilki do celty to ciekawa sprawa-wykonane są z ebonitu choć i drewniane widziałem-ogólnie rzadki fant bo i ciężko wykrywką znaleźć inaczej niż przy okazji. Te dziwne obręcze z kolcem do wbijania to małe włoskie granaty-race oświetlające(podobno). Wykopałem kiedyś kilka takich całych (wyglądają jak granat tylko mają kolec) i kilka samych kolców z obręczą. Co ciekawe w tym samym miejscu co kilkanaście Fallschirm Gew. Gr. było kilka tych włoskich.Pozdrawiam i gratuluję. sloma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tramppila Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Witam mam pytanko do kolegi Wonsa o te dwie buteleczki piwne znalezione przez niego, interesuje mnie treść napisów umieszczonych na nich Pozdrawiam Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Dzisiaj obrodziło w monetki hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 W tym trzy sreberka hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Cholera nie pojechałem z Toba raz i juz fanty wychodzą heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Było byc hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 skromnie ale zawsze coś2 x wpinki za pomoc zimową, obrączka miedziana z grawerką w środku (GARANT FUGEN LOS)czy coś takiego i części spinek do mankietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 zapalnik R R M 227 36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 klamra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 kolego the_tuna dzięki za identyfikację, do tej pory traktowałem owe słoiczki" jako musztardówki:(, i ztego powodu do domu trafiły tylko 2 różne sztuki nota bene które wchodziły w dość pokaźny zbiór różnego rodzaju słojów, słoików słoiczków niem z napisami, owe 2 egz. kieliszków nie są idealne - 1 jest pękniety ale nie klejony, a ten powyższy lekko uszczerbiony choć tego nie widać. Było ich dość dużo i jestem pewien że jeszcze dużo ich jest, tak więc jak dokopięlub po prostu dozbieram więcej i lepiej zachowanych egz, to dam cynk, słowo harcerza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 ok! zatem czekam....życze dużej ilości tych kieliszków:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Kolego sloma 1 serdeczne dzięki za wyczerpujące info na temat powyższych fanciorów - troszkę mi to rozjaśniło umysł:)pozdrWoNsKolego tramppila napis na tych butelkach jest następujący:VEREINIGTEGRENZMARKBRAUEREIEN A.GSCHNEIDEMUHLWiesz może coś o tym piwie?W swoich zbiorach mamy ponad 100 różnych butelek po piwie m.in. z Połczyna, Szczecina, Szczecinka, Białogardu,Słupska, Gdańska, Francji, itd, itp Jak i parę gablotek z różnymi zatyczkami od onych:) pozdr.WoNs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 aa.. bym zapomniał ...jakie się u was trafialy????machandel???stobbes-machandel??? czy sam stobbes???pozdrawiam..jakbyście mi mogli podesłać zdjęcia tych dwóch...to byłbym wdzięczny..może akurat będą to wersje których nie mam..bo było ich od cholery a nawet jeszcze troche:) ...w razie niemca podaje mojego majla;the_tuna@op.plserdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Nie zwracałem uwagi, a domu mam Stobbes Machandeli Stobbes 00, zdjęcia podeślę w pt, jeszcze przejżę słoiki może tam sie jeszcze cóś zawieruszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Panie GIWEROLOG_16 moze Pan podać mail do Pana?p_sewilski@poczta.interia.pl nieistnieje.thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Wons takie odkażalniki też mi we wrocku w pewnym miejscu wychodziły, i jeszcze ich troszeczkę leży:)Gratuluje fantów.W czwartek jedziemy z Mirkiem i Wraithem znowu więc coś wkleimy, i dodam moje zdjecia fantów z ostatniego wyjazdu na którym stracilismy kontakt ze stratosferą hehehI przez to fanty zostały w brzegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2005 Dzięki:),tych odkażalników mamy ponad 200, nawet prowadzę ichewidencję - rok, wytwórca itp, a pewnikiem jeszcze dojdą. My atakujemy w sobotę może też cos wkleimy:)powodzenia na wyprawie!pozdr. WoNs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Piorek - fajne fanty ,u nas też pola obsiane i ciężko łazić - ostatnio wiesz gdzie wyszła czarna za rany ,zdjęcie masz w poprzednim wątku o fantach ,pozatym kilka popierdółek ,monetek ,łusek itp. Ta mała łuska ,to może być coś bocznego zapłonu.pozdrawiam!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 do maciekCpetik@master.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 a to moje z 2 poranków ostatnich. chyba nieźle jak na nieznany mi teren. łuseczki są PL i swietnie zachowane :)jesli nie widać to - 2 pfenig bundesrepublik 19911 zł 1984 - poprostu super :)1 kopiejka 1904 r -strasznie odpada ta warstewka bodajze oksyda się to nazywa. (to moje poczatki ucze sie dopiero)20 zł 19892 zł 1981i to wszystko razem w jednym miejscu kuleczki po całym lesie porozwalane raczej 1 wojnapozdrawiam all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.