grek Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Czy ktoś ściągał może fotografie z Imperial War Museum? Chodzi mi o to, czy wiąże się to z jakimiś kosztami?Bo np. można trafić takie kwiatki :)http://www.iwmcollections.org.uk/dbtw-wpd/exec/dbtwpcgi.exe?AC=GET_RECORD&XC=/dbtw-wpd/exec/dbtwpcgi.exe&BU=http%3A%2F%2Fwww.iwmcollections.org.uk%2FqryPhotoImg.asp&TN=Uncat&SN=AUTO12842&SE=1907&RN=6&MR=500&TR=0&TX=1000&ES=0&CS=1&XP=&RF=PhotoImgResults&DF=PhotoImgDetailed&RL=0&DL=0&NP=1&ID=&MF=&MQ=&TI=0&DT=Na marginesie można się zastanowić, gdzie ten Dolfi tak spaceruje, bo z uwagi na datę Warszawa to to nie jest.
Gebhardt Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Koszta sa zalezne od przeznaczenia, tzn do uzytku prywatnego, do ksiazki, do artykulu w prasie etc. Mozna te informacje chyba otrzymac od dzialu fotograficznego archiwum IWM.Troche trzeba ostroznie, bo mimo ze troche poprawek im wprowadzilem w opisach, niestety rozne dziwolagi sie zdarzaja...
grek Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Właśnie dostałem od nich cennik - o Bosheee! Oczywiście w funtach. Ale cennik dotyczy wydruków, a mnie interesuje zdjęcie w postaci cyfrowej (skan o bardzo wysokiej rozdzielczości).
Gebhardt Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Grek, jezeli masz z angielskim problem to daj znac na priva dokladnie o co chodzi i ja juz z nimi postaram sie zalatwic lokalnie. PozdrKrzysztof
Indian Chief Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Nie orientujecie się czy za robienie zdjęć w muzeum sie płaci teraz? Cztery lata temu ja strzelałem foty za darmo.A co do opłaty to dla nas na pewno wydaje się ogromna. Na angielskie zarobki da sie zniesć napewno.A może grek podał byś jakieś dla przykładu?
grek Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Właśnie dostałem drugą odpowiedź, że nie udostępniają zdjęć cyfrowych, handlują tylko odbitkami. I tak najmniejsza odbitka cz-b wym.178x127mm kosztuje 5,70 Ł. Slajd 35mm 7,05 Ł. Odbitka 305x240mm(zbliżona do A4) 11,40 Ł. Największa 610x508mm 28,20 Ł. Odbitki kolorowe średnio dwa razy droższe, ale jest mniej rozmiarów. Do tego koszty przesyłki od 3,50 do 10 Ł, a zależności od wielkości. No i z naszej strony zapewne koszty przelewu bankowego, zdaje się , że życzą sobie jakąś przedpłatę, ale tego już dokładnie nie doczytałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.