PATRON Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 Witam, stałem sie posiadaczem butelki o następujących napisach :LEŻAK MACHLEJDA - z jednej stronysiedzący LEW z łapą na tarczy z inicjałami KM, a pod spodem napis Marka Fabr."Czy moza określić co w niej było i jakie to lata ????Szklo zielone PZDR PATRON
Bracholl Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 WitamJak butelka lana cała to bardzo stara a jak z dwuch połówek to dzisiejsze czasy.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Browar Karola Machlejda w Warszawie ,lata 20-te - czy flaszka byłaby do puszczenia?pzdrbjar_1
PATRON Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 PANOWIE ............jesteście niesamowici ....4 minutu wam zajęłą identyfikacja .....Niestety butla ie jest do puszczenia .Wielkie dziękiPZDR PATRON
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Patron - zaraz coś rzucę odnośnie Machlejda...
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Trzy etykiety z piwa Machlejda ,lata 20-te XX wieku.1/
PATRON Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 tak sie przyjżałem tej buteleczce i jeszcz zauważyłem że wszystkie literki a" w napisie Marka Fabr są jakby w lustrzanym odbiciu .Czy to jej dodaje bjar-1 uroku czy wręcz przeciwnie ...Kurede super są jednak buteleczki zawsze to twierdziłem . jade szukać dalej bo powinno być więcej .PZDR PATRON
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Są w lustrzanym odbiciu - masz rację! :) Dodaje uroku ,a jakże! Jak wyciągniesz drugą to pamiętaj o mnie - Machlejda jeszcze nie mam... :Dpzdrbjar_1
PATRON Napisano 8 Kwiecień 2005 Autor Napisano 8 Kwiecień 2005 dzieki .....bede o tobie pamietał bjar-1PZDR PATRON
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 No ja myślę! :> No i informuj na bieżąco ,co tam z flaszek wyciągasz! Pozdrawiam!bjar_1
Pytanie
PATRON
stałem sie posiadaczem butelki o następujących napisach :
LEŻAK MACHLEJDA - z jednej strony
siedzący LEW z łapą na tarczy z inicjałami KM, a pod spodem napis Marka Fabr."
Czy moza określić co w niej było i jakie to lata ????
Szklo zielone
PZDR PATRON
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.