Skocz do zawartości

MG 42 na gaz

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, czy ktoś ma doświadczenie w budowie zastosowaniu zaslilania gazem propan/butan popularnej emgiety .Słyszałem że na zachodzie do inscenizacji uzywaja takich wstawek.Zbiornik mógłby znajdować się w trommelu , zapalarka polączona z cynglem i wyprowadzenie gazu przez przewód lufy. a efekt wizualny wysmienity.Tak sobie to obmyśliłem , czytałem gdzieś że istnieja mechanizmy zasilane gazem które nawet wydają charakterystyczny dźwięk strzelajacego MG .Moze ktoś poratuje jakimś linkiem,mam zamiar zbudowac podobne urządzonko .
Napisano
Pomyliłeś się -nie odwiedzić tylko wypróbować maszynerie w akcji:-)
Napisano
Garaż, na balkonie mam już dupe spaloną po występach sylwestrowych .
Napisano
http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=270&i=46613&t=46613
Napisano
Darnok.Najpierw myślałem że jaja se robisz ;-)ale to jest rewelacja. Wystarczy lekka modyfikacja.Zaraz zaczynam ogladać stronkę szczegułowo .
Tą wyżej znam ,male po angielsku nic nie kumam ;-) ,a tu po polsku i wszystko na temat.Dzięki serdeczne-Karol
Napisano
Noo jaja to ja robię na codzień zawodowo, no może raczej naprawiam :), ale tutaj w życiu!.
chętnie będę kolaborował w sprawie mgolca, angielski też trochę .. jakby co to reszta i ew.
szczegóły na 115darnok@wp.pl
ps.miewam przerwy w dostępie do sieci, więc nie nerwowo.
Napisano
miałem rewizje w chacie i chwilowo chobby zmieniam na zbieranie monet ;-) , ale ja jestem porządny obywatel i w domu broni nigdy nie miałem ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie