Łukasz Napisano 31 Marzec 2005 Autor Napisano 31 Marzec 2005 Witam! To co na foto. Jak dla mnie to bardzo ładnie przerobiony brytyjski battledress. Nie ma pagonów, nie ma pasa, zamiast guzików jest zamek (U.S.A. taki jak we wczesnych kurtkach np. M51). Niestety brak też wszelkich sygnatur. Materiał poprzecierany, sporo dziurek po molach. Ile może być wart? Może to jakiś inny mundur? Proszę o pomoc! Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 31 Marzec 2005 Autor Napisano 31 Marzec 2005 ale bez takich... Chyba kuluturalnie proszę i jaj sobie z ludzi nie robię?! Nie ja go sprzedaję.
obert8 Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 no dobra sorka ale nie to forum sam wiesz niech sprubuje na Alegro pzdr obert8
Łukasz Napisano 31 Marzec 2005 Autor Napisano 31 Marzec 2005 Ale to ja mam być jego nowym właścicielem. :)
obert8 Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 no to dawaj jak najmniej a tak na powaznie to nie mam pojecia zobacz moze inne aukcje typu alegro i jakie tam sa ceny
herrmateuss Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 hhmm moim zdaniem cos kolo 120 złotych mozna by było wziazc w wawie na stadionie sa battledressy po 150 sztuka demobile ale w ładnym stanie
Łukasz Napisano 31 Marzec 2005 Autor Napisano 31 Marzec 2005 150zł to ideał wojenny na allegro.pl, ja tu rzuciłem kwotą 50zł- myślicie, że okej?
bolas Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 150 zl to chyba kosztuje na allegro wojenny" ideał prosto z magazynów z grecji czy kanady z lat 50tych ;D wojenne w stanach mint chyba sa nieco droższe :)
Łukasz Napisano 31 Marzec 2005 Autor Napisano 31 Marzec 2005 po 50zł są z lat 50tych, nie wiem jakiego pochodzenia. a za 150zł był bodaj 1944r.
adi72 Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Witam. No - Szanowni Koledzy a ile za to mogłbym...",i choć nie na sprzedarz to niestety nie ma zamka :(...,aczkolwiek gwarantuję że 100% orginał.Pozdrawiam.
bolas Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 hehe nie wiem ... fakt faktem moja ciotka w wlk.brytanii ma po jakims swoim kuzynie cały zestaw po szeregowym 5 KDP - wszystko co miał jak wrócił z wojny poza karabinem. Kompletne wyposażenie, mundur, papiery itp ... i trzyma to wszystko w ... banku huhue ;D moim skromnym zdaniem oryginalna wojenna kurtka jest warta duzo, duzo wiecej niz to co tu napisano. Ale cóż ... cena jak to cena ... zalezy od wielu czynników (jak gust) ...
bolas Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 adi72 - czy mógłbyś tu wrzucić lepsze zdjęcia naramminików z tego twojego battledresu ? wyglada jakby dystynkcje byly naszyte z kawlakiem materiału drelichowego ...
mietek Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 W zeszlym tygodniu poszedl w UK battledress z Poland-ami za ponad 600 zl, ale nie wiem czy to byl oryginal.Po te 150 zl za komplet to albo wz 1949, lub greckie, czy Kanada.Choc zalezy to tez od wielkosci, bo jak to zwykle z wiekszymi rozmiarami sa problemy, to i kosztuja wiecej.No i jeszcze sa battledressy francuskie z mosieznymi guzkami, choc tych przynajmniej na allegro to nie widzialem.
frost Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Łukasz - to jest bluza dla konesera ;) Mówiąc poważniej grupy rekonstrukcyjne raczej nie będą tym zaintersowane bo Twoja bluza jest niestety dość dowolną impresją na temat battledressu. Za 50,00 zl można kupić brytyjską bluzę P49 i niezbyt dużym nakładem pracy przerobić na P37. A wojenne brytyjskie battledressy kosztują od 100 euro w górę ( tak mniej więcej ). Nawet w Wlk. Brytanii nie są zbyt tanie i często spotykane.adi72- fajna sztuka :)
Łukasz Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Napisano 1 Kwiecień 2005 Witam! No właśnie... ten mój" BD jest już chyba max. przeróbką. :) Pozdrawiam, Łukasz
oldman Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Łukasz,Nie wspomniałeś chyba o najważniejszym: czy ten battle dress chcesz po prostu mieć, czy ma on służyć do rekonstrukcji. A jeśli tak, to jakich jednostek?Oryginalne kurtki ike jackets" US Army, ktore swój rodowód czerpią właśnie z battle dressu mozna kupic w Polsce (na Allegro lub gdzie indziej) po 120-200 zlotych mniej wiecej. Cena moze byc wyzsza, jesli kurtka jest oryginalnie obszyta. Druga sprawa to rozmiar. Te male (34-38) sa czesciej spotykane i tansze. Wieksze rozmiary (tak na ponad 100 w klatce) sa i rzadsze i drozsze.No i wiek. Jak wspomniano, drozsze sa te z tagami z 2 wojny.Mozesz to wszystko sprawdzic na ebayu.Tak wiec nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Cena tego co widac na zdjeciu na pewno nie powinna przekroczyc 50-80 zlotych. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.