Skocz do zawartości

testowACE 250

kociub

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Propos tego sygnału, który pojawia się i znika. W moim przypadku też tak jest, ale sygnał ten (pojedynczy) pojawia się tylko wtedy kiedy sygnalizuje metal dyskryminowany. Np. szukam tylko metali kolorowych, a trafiam na kawał żelaza. Wtedy wykrywka daje pojedynczy dźwięk. Jeżeli w tym momencie przełączę na ALL METAL to sygnał jest normalny, wielokrotny, gruby, charakterystyczny dla żelaza.

Pozdr,
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Z tym zanikiem sugnalu to mam tak ze nie wale wykrywaczem po galeziach, mam sygnal a po rozkopaniu dolka... nic ZERO. Moze dlatego ze w ziemi byla jakas minimalnie mala skorodowana pierdolka ktora po rozkruszeniu nie dawala juz sygnalu.
Napisano
no własnie. w instrukcji pisza zeby zmniejszyć o 3 kreski czułość . to chyba jakas pomyłka. nie kupuje sie wykrywacza o okreslonych mozliwosciach zeby je od razu zmniejszać. jutro znowu z nim powalcze. tym razem dostepu do ultry nie mam i będę zmuszony ACE dusić. moze to i dobrze. sie obaczy
  • 2 weeks later...
Napisano
witam,myślę że ACE250 to fajny sprzęcik tylko niewiem jak wasze ale mój łapie niektóre kawałki żużla , ale to znikomy problem pozatym jest super.poprzednio chodziłem na BH TRACKER IV, też super sprzęcik tylko że siadła mi cewka a nowe z tego co wiem to już niestety produkcja Made in China i do kitu dlatego też niektóre sklepy wycofały się ze sprzedaży Behatka .a szkoda .Garetem szukam przedewszystkim drobnicy i do tego myślę że jest on przedewszystkim stwożony i jeszcze ta cena-rewelka, ja jak najbardziej polecam.Aco do zasięgów , to i tak zawsze każdy dołek jest inny,moim zdaniem niemożna zmierzyć głębokości, precyzyjnie zalegania fanta,jak dlamnie to na polach ważne jest aby znalazł,na głębokość ostrza od saperki jeśli nie to wyjdzie na drugi rok,pozdrawiam DARZ DÓŁ.
Napisano
Przeszukałem instrukcję i nie znalazłem zalecenia by zmniejszać czułość o trzy pozycje. Dlaczego akurat o 3 ???

W poradach na stronie 13 w polskiej wersji, w rozdziale jak radzić sobie z:

Przypadkowumi sygnałami lub niestabilnymi wskazaniami kursora"

jest punkt:

3. Zmniejsz czułość

(w sumie są cztery porady co można zrobić).

O to chodzi ???

A jeśli chodzi o czułość, to żadko kiedy można pracowac na maksymalnej czułości. Temat był wałkowany wiele razy i zwykle przywołuje się porównanie do samochodu - nikt nie jeździ cały czas z gazem do dechy (chyba że nie ma mózgu, a tacy się zdarzają na naszych drogach).

powodzenia,

proscan
Napisano
re: jano , z tym sygnałem mam tak samo , widać taka uroda ACE250 . Kilka razy nabrałem się bo sprzęt sygnalizował monetę . Po wykopaniu okazało się , że były to łuski , chyba mosiężne , dobrze zachowane . Być może miały podobną jak monety przewodność magnetyczną . Z innych ciekawostek : wykopałem pocisk 75 lub 88 mm , trochę skorodowany typowo jak żelazo a ACE250 dawał sygnał też jak dla monety .
Nie mam żadnych fałszywych sygnałów w przypadku uderzenia sondą . Pinpoint działa rewelacyjnie . Sprzęt nie jest ciężki , jest poręczny . Dużym plusem jest zasilanie przez baterie AA lub akumulatorki NiMH i niezwykle długa ich żywotość .W tym przedziale cenowym biorąc pod uwagę jakość wykonania , firmę i to co wyżej napisałem , jest to sprzęt godny polecenia .
Napisano
tak na marginesie rozmowy heh wg opinii rutus ultra kwalifikuje się jako wykrywacz ramowy bo skrzynkę wyciągnąłem z około metra, która oczywiscie wczesniej ładnie złapał:)
Napisano
instrukcja po polsku Ace250 http://www.garrett.pl/hobby/literatura/index.html
prosze o ew. uwagi w celu jej uzupełnienia o polskie doświadczenia
pzdr
Tomasz
Napisano
Witam,

Instrukcja pod podanym linkiem nie jest kompletna. Brakuje głównie rozdziału nt kłopotów z wykrywaczem". Po zapoznaniu się z nim, wiele nieporozumień powinno się wyjaśnić.

Ja spóbuję wyjaśnić inne nieporozumienie. Identyfikator pokazuje prawdopodobny rodzaj obiektu. Jeśli pokazuje, że to moneta, a okazuje się że jednak łuska to świadczy to tylko o tym, że dla wykrywacza te dwa obiekty mają zbliżone parametry elektryczne.

proscan
Napisano
Polska instrukcja jest dołączona do każdego egzemplarza ACE i niestety bardzo różni się od oryginału . Tekst nie jest dobrze przetłumaczony , nie ma w nim także kilku rozdziałów , które są w oryginale . Jeśli ktoś chce wiedzieć wszystko o swoim wykrywaczu musi po pierwsze zapoznać się z oryginalną instrukcją obsługi lub dobrze przetłumaczoną polską . Potem zostają testy w terenie i nauka słuchania wykrywacza połączona z obserwacją wyświetlacza .
  • 3 weeks later...
Napisano
A tak z ciekawości. Mam HS3, zastanawiam się nad zmianą na coś innego. Czy zamiana HS3 na ACE 250 ma sens? Jeśli nie, to co proponujecie w granicy do 3000 Pln. Chodzi mi głownie o militaria ale monetkami też nie gardzę.
Proscan, widzę że jesteś pewnego rodzaju autorytetem :-), może Ty coś doradzisz?
Pozdrawiam.
Napisano
Ja jestem mechanikiem samochodowym. Pytaj kierowców co kupić. Poza tym za mało wiem o Twoich potrzebach i możliwościach.

Zamiana z HS-a na ACE ma sens jeśli chcesz szukać drobiazgów. Przy żelaznej militarce nie zyskasz nic.

proscan
Napisano
Dzięki proscan za małe naświetlenie. Potrzeby ma spore ale możliwości jak narazie małe ;-)(chodzi o zdrowie).
Coż i tak w tym roku pewnie jeszcze nie pójdę na wykopki więc porozglądam się spokojnie i poczekam., A nóż doczekam HS4? Może to będzie hit na naszym rynku?
pozdr.
Napisano
Mam prośbę głównie do Proscana .
Podobno masz nieźle przetłumaczoną instrukcję do Garretta ACE 250.Też jestem posiadaczem tego wykrywacza i czuję niedosyt po przeczytaniu polskiej wersji.
Jeśli mógłbyś mi przesłać swoją wersję ...będę wdzięczny..
mój adres Kitchenerj@wp.pl
z góry dziękuję
Napisano
Ponieważ to już któraś z kolei prośba, umieszczam tą instrukcję na swojej stonie www:

http://www.proscan.gliwice.pl/ACE150250Viking.pdf

Prosze się zgłosić do mnie po hasło do odczytu. PDF tylko do poczytania i pooglądania.

Pozdrawiam,

proscan
Napisano
Ja też od pewnego czasu używam Ace w terenie i jestem z niego zadowolony.Znalazłem naprawdę kilka niezłych fantów i to z głębokości takiej, żemiałem ochotę przestać kopać!Nawiasem mówiąc kolega z R1 C Scope w tym samym dniu nie znalazł nic!. Jest bardzo czuły i w zaśmieconym terenie należy zmniejszać czułość bo wariuje.Poza tym jest lekki, co doceniłem po kilku godzinach ciągłego chodzenia w terenie. Zdecydowanie jednak polecam osłonę na cewkę bo widziałem już pękniętą od uderzeń, wydatek zaś niewielki.Czasem tylko pokazuje metal kolorowy, natomiast po wykopaniu okazuje się, że to niewielki przedmiot żelazny, który leżał na większej głębokości.Na pocierszenie dodam, że nie jest to tylko cecha Ace, lecz również innych wykrywaczy, które używałem. Ogólnie lepiej zachowuje się przy poszukiwaniach małych przedmiotów, w tym zwłaszcza monet. Na zakończenie dodam, iż na razie nie mam zamiaru zmieniać sprzętu!
  • 6 months later...
Napisano
Witam,

Robię porządek na serwerze i obecnie w/w dokument znajduje się pod adresem:

http://www.proscan.gliwice.pl/sample/ACE150250Viking.pdf

proscan
Napisano
Witam.
Hm. Fajne. To hasło to rozrywka dla wtajemniczonych, czy zajęcie na długie zimowe wieczory? A może olewka użytkowników ACE 250? Poprzedni link nie otwiera się - to już wyjaśnione. No.... może, do trzech razy sztuka.
Pozdrowienia.
HU13ERT senior.
Napisano
1.Użytkownicy ACE dostają instrukcję z wykrywaczem. Ta instrukcja jest dla tych co ewentualnie się zastanawiają czy kupić.

2. Link działał zawsze. Przez chwilę pliki były w dwóch miejscach na moim serwerze. Teraz tylko w jednym.

3. Jak dostać hasło, napisane jest kilka centymetrów powyżej.

Jeśli to jest za trudne do zrozumienia, to ACE bedzię zbyt skomplikowanym wykrywaczem...

pzdr.

proscan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie