Skocz do zawartości

testowACE 250

kociub

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie, dość obrzarstwa i lenistwa, kto żyw będący w posiadaniu w/w sprzętu niech rusza w coraz bardziej przyjazny teren, i dzieli się zdobytym doświadczeniem.
Piszcie ci, którzy używacie sprzęty nowego, danego nam w okresie zimy, którego nikt nie testował wcześniej.Zajączek.
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
mam przyjemnosc testowania tego sprzetu i tyle powiem ze znalazlem nim monetki , a dzisiaj jakas bombe wielkosci jakies 40cm na 50 cm. monetki lapie na 23cm
Napisano
to byl mozdzież z calutenkim zapalnikiem na okolo 60cm a monetki 5pfeningow z 1922 i 3 grosze pruskie z 1780 na okolo 15 - 20 cm
Napisano
robilem tez testy na ace250 z trojakiem pruskim i wykryl go na all i jewerly na max czulosci i wyniki to 23 cm a 50 chalerzy z 1922 zlapal na 28 cm zna tych samych ustawieniach . to byly testy w warunkach domowych
pozdro .
Napisano
w terenie tez mu niezle idzie jest stabilny lekki mam go miesiac a znalazlem juz 30 monet i kilka innych fantow
pozdro
Napisano
A ja wczoraj go zamówiłem i dziś dostałem (razem z torbą).
Doświadczenia nie mam żadnego, jest to mój pierwszy wykrywacz, a w sobote będzie pierwsze w życiu wyjście w teren. Położyłem go na stole i ustawiłem na ,
przesunąłem obrączke i zasygnalizował przedział ,,gold,, ,
następnie przesunąłem srebrny perścień - wskazało na ,,silver'', przy trzeciej próbie z kawałkiem drucika pokazało ,,iron,,. Czy to jakaś większa zaleta tego wykrywacza co do interpretacji wykrytego metalu, czy raczej normalka?
Napisano
za ta cenę to jest duża zaleta a kiedys to byłby szczyt marzeń...... wyświetlacz lcd to też takie coś co sie nie spotyka chyba na codzień...mnie sie też podoba.
Napisano
do użytkowników tego sprzetu

napiszcie cos o zasiegach tego wykrywacza. jak sie sprawuje na militaria, czy dorówna solarisowi?
wielkie dzieki za informacje

M
Napisano
Co do zasięgów to Solaris oczywiście ma lepsze, tylko trzeba go poznac. Mi jak narazie Ace wystarczy na jakiś czas, wyświetlacz jest fajny, jak wykryje jakiś kolor to ładnie o tym mówi" i bardzo fajnym udogodnieniem jest namierzanie celu:) nie trzeba kopć dołu wielkiego,
wskaźnik głębokości jest średni, ale narazie ogólnie wszystko jest ok.
Napisano
Kudłaty musimy porównać jak zachowuje się Twój ACE 250 a moja solarka na różnych metalach bo czasem prawie go nie kapuje he he:-)
  • 4 weeks later...
Napisano
250tka nie ma chyba regulacji głosnosci (???)
czyli trzeba chodzić na słuchawkach (strasznie tego nie lubie)
jak toto wyje? jak sobie z tym radzicie ?

miotam sie i nie wiem który wybtac. solaris chyba jednak za drogo :((

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie