Skocz do zawartości
  • 0

Ulotka propagandowa? Plakat?

Łukasz

Pytanie

Napisano

Witam! Dziś na drodze wymiany dostałem taki oto kawałek papieru. Wziąłem to jedynie z ciekawości i faktu, iż nigdy podobnego dokumentu" nie miałem. Przypuszczam, że jest to jakaś ulotka propagandowa lub plakat. Wykonane ze sztywnego papieru (coś jak kartki bloku rysunkowego), wymiary 20cm/14,7cm.
Awers:

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ponownie! Nikt nie wie!? Czy wszyscy może są równie objedzeni jak i ja i nie chce Wam się pisać... :) Nie dość, że w sumie TO COŚ mi dziś wciśnięto podczas popołudniowej drzemki to jeszcze nie wiem co to jest. :) Bardzo proszę o rozwikłanie mojej zagadki! MOKREGO DYNGUSA!!! Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
heheh w polsce bylo to samo po wojnie czisza bo wróg patrzy nie zdradź tajemicy panstwowej". Kazdy po..any ustrój panstwowy wypuszcza takie rzeczy. a w sumie to fajne znalezisko
Napisano
Witam! Mam rozumieć, że to powojenny papier? Ech, a przez chwilę myślałem, że choć raz mi się poszczęściło i Wielkanocny Zajączek załatwił mi jakiś rarytas (mam go od kolesia nie związanego z branżą ;-) ). Przynajmniej spacer do domu tego kolegi dobrze mi zrobił po całym dniu świętowania. Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

Witam! Dziś na drodze wymiany dostałem taki oto kawałek papieru. Wziąłem to jedynie z ciekawości i faktu, iż nigdy podobnego dokumentu" nie miałem. Przypuszczam, że jest to jakaś ulotka propagandowa lub plakat. Wykonane ze sztywnego papieru (coś jak kartki bloku rysunkowego), wymiary 20cm/14,7cm.
Awers:

Napisano

Z drugiej strony widnieje data(?) 14/8/44", obok wymalowane niebieską kredką Deutschalnd". U góry napis jakby w jęz. francuskim(?).
Bardzo proszę o identyfikację i stopien rzadkości występowania. :-)
Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie