pomsee Napisano 27 Marzec 2005 Autor Share Napisano 27 Marzec 2005 Mam pytanie: Jak uzyskac patynę na stalowej powierzchni? Chodzi mi o efekt ciemnienia żelaza na skutek lat. Mam dorobić nowy element do zamka skałkowego i nie chciałbym aby za bardzo oddzielał się on od orginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 Daj mu porządnie zardzewieć, potem przetrzyj tłustą szmatą. Przed rdzewieniem mocno dociskając czyść stalową szczotką na wiertarce to daje imitacę delikatnych wżerów(zmienia fakturę głatkiego metalu i zaciera slady obróbki). Tak z ciekawości co to za broń, sam się bawie w czarnoprochowce.WojtekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 14:27 27-03-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 27 Marzec 2005 Autor Share Napisano 27 Marzec 2005 Dzięki za radę! :)))Ta broń to francuski karabin An IX wyprodukowany w manufakturze w Bresci w 1813 r. Niestety ktoś" złamał w nim śrubę półkórcza - dobrze, że tylko to bo karabin jest w b. dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.