AK77 Napisano 26 Marzec 2005 Autor Share Napisano 26 Marzec 2005 Witam.W jaki sposób najlepiej pozbyć sie rdzy na na pocisku naboju mannlicher ? Wiadomo że wieszchnia struktura i tak zostanie porowata, ale juz będzie przypominac normalny pocisk.Pzdr AK77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 Pociski czyściłem szczotką stalową na wirtarce. Po oczyszczeniu niestety z pocisków niewiele zostało, może stan wyjściowy twoich jest lepszy i więcej zostanie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 Kuba - chyba pociski przy Mannlicherach z I wś są nie do uratowania ,za daleko posunięta korozja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 27 Marzec 2005 Share Napisano 27 Marzec 2005 Witam,pociski z Manlichera zachowują sie tragicznie, nie to co Mosinowskie te sa jak nowe, Mauserki I wojenne tez zazwyczaj kiepsko sie trzymają. Także marne szanse zeby odczyścic do jako takiego stanu, bo po prostu nic z nich nie zostanie:(pozdrawiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 28 Marzec 2005 Autor Share Napisano 28 Marzec 2005 Witam.Zadałem pytanie, bo przy jednym zauważyłem że rdza odłamała sie sama i pod spodem ukazał sie gładki metal. Niestety tylko na kawałku pocisku. Myślałem że może jakąś chemią potraktować i wtedy odejdzie reszta. Wiem ze mogą zostać po rdzy wżery, ale to i tak lepsze od rdzy która psuje cały wygląd naboju.Pzdr AK77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Marzec 2005 Share Napisano 28 Marzec 2005 Jadzia - Mosiny są fajnie zachowane bo płaszcz pocisku jest mosiężny (przy Mannlicherach stalowy) ,z Mauserami było różnie - stalowe lub mosiężne płaszcze pocisku.Jakub - mam trochę towaru dla Ciebie :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.