AK77 Napisano 26 Marzec 2005 Autor Napisano 26 Marzec 2005 Witam.W jaki sposób najlepiej pozbyć sie rdzy na na pocisku naboju mannlicher ? Wiadomo że wieszchnia struktura i tak zostanie porowata, ale juz będzie przypominac normalny pocisk.Pzdr AK77
Cyrograf15 Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Pociski czyściłem szczotką stalową na wirtarce. Po oczyszczeniu niestety z pocisków niewiele zostało, może stan wyjściowy twoich jest lepszy i więcej zostanie.Wojtek
bjar_1 Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Kuba - chyba pociski przy Mannlicherach z I wś są nie do uratowania ,za daleko posunięta korozja...
Jadzia Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 Witam,pociski z Manlichera zachowują sie tragicznie, nie to co Mosinowskie te sa jak nowe, Mauserki I wojenne tez zazwyczaj kiepsko sie trzymają. Także marne szanse zeby odczyścic do jako takiego stanu, bo po prostu nic z nich nie zostanie:(pozdrawiamJadzia
AK77 Napisano 28 Marzec 2005 Autor Napisano 28 Marzec 2005 Witam.Zadałem pytanie, bo przy jednym zauważyłem że rdza odłamała sie sama i pod spodem ukazał sie gładki metal. Niestety tylko na kawałku pocisku. Myślałem że może jakąś chemią potraktować i wtedy odejdzie reszta. Wiem ze mogą zostać po rdzy wżery, ale to i tak lepsze od rdzy która psuje cały wygląd naboju.Pzdr AK77
bjar_1 Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Jadzia - Mosiny są fajnie zachowane bo płaszcz pocisku jest mosiężny (przy Mannlicherach stalowy) ,z Mauserami było różnie - stalowe lub mosiężne płaszcze pocisku.Jakub - mam trochę towaru dla Ciebie :)pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.