Skocz do zawartości
  • 0

Nieprzyjemna rzecz...

Asael

Pytanie

Napisano

Witam!
Podczas moich ostatnich wykopków miałem nieprzyjemność natknąć się na coś takiego...
W związku z tym chciałbym się spytać, co dokładnie znalazłem i czy warto to komuś zgłosić? Czy nie będe miał z tego powodu żadnych problemów (a raczej moi rodzice, ponieważ jestem niepełnoletni)? Niespodzianka" po sfotografowaniu została na powrót zakopana...
Pozdrawiam, Asael

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ładny kawałek żelaza.
Zawsze mozesz zgłosić anonimowo,albo dzwoniąc z budki,podając inne dane personalne.
A tak przy okazji-po tylu latach leżenia w ziemi na ile to jest niebezpieczne?
Napisano
Koniecznie zadzwon (najlepiej anonimowo) podaj dokladne umiejscowienie, lub nawet oznacz to w sposob rozpoznawalny przez odpowiednie sluzby. Pewnie nie spodoba im sie, ze ktos zakluca im swiety spokoj, ale zrobia co trzeba bez problemow, a nikt wiecej sie na to juz nie natknie, a nie wiadomo, czy mialby tyle oleju w glowce co Ty. A uwagi kol. elektrita nie bierz powaznie. Jezeli nie jest to lity p.panc, bez wspomagacza", to chocby przelezal jeszcze raz tyle w ziemi, do poki zachowuje ciaglosc powloki, bedzie nadal niebezpieczny, a kal. pewnie kolo 75mm... Racja nie jest latwo cos z tym zrobic saperka, ale fakt, ze nie slyszalem, zeby jakis poszukiwacz zginal na polu chwaly jakos do mnie nie przemawia. 1000 bedzie spoko, a 1001szy... Jezeli jeszcze nie trafiles 6 w totka, to moze trafisz na felerny fancik :) Nie chce Cie zrazac na poczatku (jak mniemam), ale nawet wygrzebany naboj malego kal., czy glupi" inicjator, moze zrobic (odpowiednio potraktowany) ziaziu :) Ale to juz zalezy od Twojego zdrowego rozsadku...

Poszukaj, ten temat byl poruszany nie raz...

Pozdrawiam i zycze mniej klopotliwych fantow.
Janusz.
Napisano
Oj,ja tylko pytam na ile to jest niebezpieczne,bo samemu niejednokrotnie zdazyło mi sie odgrzebać przedmiot o obłym kształcie".
Ale przyrost adrenalinki powodujący to mrowienie w karku jest przyjemny,co każdy potwierdzi:)
Napisano
Oj, w pelni sie zgadzam z elektritem :)) Juz flak 20 kilka dni temu mnie ucieszyl", chociaz lezal w rowie z woda i przelamal mi sie w rekach, to jednak pocisk nie wygladal apetycznie, no i ten blyszczacy zapalnik... Zakopalem toto spowrotem w mule (odludzie). Ale adrenaliny nikt nie zabierze :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie