Paulus22 Napisano 22 Marzec 2005 Autor Share Napisano 22 Marzec 2005 Witam,mam takie pytanie... szelki szturmowe i plecak sierściuch jak wyglądały sposoby ich połączenia. Da się przymocować bezpośrednio plecak do szelek szturmowych nie używajac szelek plecaka?? jeśli ktos dysponowałby fotkami ze sposobem troczenia się będę bardzo wdzieczny (fotkami lub opisem troczenis się). pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 Byly dwa typy siersciuchow wz34 i wz39.Wz34 maja integralne szelki a wz 39 cztery haki .Dwa na gorze mocowalop sie do D-ronigow na szelkach a dolne za te ocznne" pasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 wz34 http://www.1944militaria.com/tornister1.jpgwz39 http://www.1944militaria.com/tornister3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Na dole wygladaja tak samo.Szelki mozna wyciagnac bo sa montowane na taki sprytny rodzaj przekladki (ten niby nit) wiec mozna sobie zmienic z uchwytow do szelek szturmowych" na standardowe szelki do tornistrow albo na odwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radar Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 Cześć poprosze was kochani o zdjęcia i wymiary pasów nośnych(szelek) do plecaka wermachtu wz34 , bo chcę skończyć jego mały remont . Chodzi mi o wymiary elementów skórzanych i zdjęcia sprzączek , a może ma ktoś sprzaczki do mocowania ładownic do plecaka na zbytku?Z góry dziekuje ,Cześć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Co prawda będzie nieco OT, ale mam pytanie:co to za wzór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 prawy bok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 lewy bok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 bicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 szelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Spotkałem sie kilka razy z takim tornistrem na ebayu. Opis brzmiał tak Tornister Wehrmachtu na radiostacje polowa" Te tornistry łatwo rozpoznac po charakterystycznym zapieciu z przodu... ale na jaki typ radiostacji to było tego to nie wiem pozdro Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.