rob Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Oglądałem tydzień temu na rosyjskiej TV film o Stalingradzie. Film jak film - sowiecka agitka właściwie, ale zaskoczyła mnie jedna rzecz. Właściwie scenariusz był toćka w toćkę bliźniaczy z Enemy at the GAtes. I tak był dzielny snajper który wstąpił do wojska i został rzucony do kompanii snajperów. Była love story kiedy radziecki snajper pokochał sowiecka snajperkę. Był faszystowski zimnokrwisty snajper którego nie mozna było trafić a jego zdolności dotarły do sowieckiej wierchuszki.Oczywiście byłowiele wątków pobocznych ale główny do złudzenia przypominał Wroga. Pomijam fakt że legenda o Zajcewie była mocno eksploatowana przez propagande Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekl Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Na jakim programie lecial ten film i jaki mial tytul ? Ten program ruski jest moze na Cyfrze+ ? Jesli tak, to na jakim kanale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Na cyfrze kanał 263, 262, 261,. odpowiednio ;RTR, Khabar TV, RT1. Khabar to Kazachska Tv, ale właściwie rosyjska. RTR to taka rosyjska Polonia TV a Rt1 to jak nasza jedynka chyba. Tam często lecą takie filmy.A ten co ogledałem na RTR to nie wiem jak się nazywal bo trafiłem w połowie,ale chyba Stalingrad, kończył się sceną zamkniecia kotła , czyli spotkania się rosyjskich armii pod Stalingradem. Jedna rzecz mi sie podobała. Pokaane tam były rózne sztuczki i pulapki stosowane przez obie strony, których jakos w zachodnim kinie nie znałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Tzn. jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.