hawk21 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Witam Proszę o opinieco to za pieczęc ? bo chyba to jest pieczec w formie pierścienia..Jaki to może być okres? Wykonany jest z brązu.Pozdrawiam
hawk21 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Witam Proszę o opinieco to za pieczęc ? bo chyba to jest pieczec w formie pierścienia..Jaki to może być okres? Wykonany jest z brązu.Pozdrawiam
searcher Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Witam.Na moje oko może to być związane z masonerią..Co do latek to cięzko określić..ja obstawiałbym na XVIII / XIX w..ale nie jestem expertem..Pozdrawiam
searcher Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Za masonerią przemawiają symbole:Mamy tu słoneczny krzyż, siedem kropek..ale jeszcze nie wiem co one symbolizują, oraz cyrkiel i węgielnicę..searcher
searcher Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Ależ to banalne:siedem kropek to siedem planet, z reszta na temat liczby siedem wolnomularze mieli małego fiołka..Odsyłam do literatury, oto jeden z przykładów:http://www.wlnp.pl/6,%20Cegielski,%20Oswiecenie%202.htmPozdrawiamsearcher
Pytanie
hawk21
Witam
Proszę o opinieco to za pieczęc ? bo chyba to jest pieczec w formie pierścienia..
Jaki to może być okres? Wykonany jest z brązu.
Pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.