hawk21 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 WitamZastanawiam sie nad zmiana deLeona na Cortesa. Tylko nie wiem czy to bedzie własciwe.Zalezy mi m.in. na tonowej identyfikacji przedmiotu. Poza tym widziałem na stronie Producenta jakis dziwny test porównujacy wszystkie modele.Nie wiadomo nawet jaki kryteriami sie sugerowano ale wg. niego Cortes znacznie lepiej wypada w porównaniu do deLeona..Moze ktoś z uzytkowników lub z osób znających temat wypowie sie w tym temacie. Czy taka zmiana ma sens i czy korzysci beda wyrazne..Pomoze mi to podjac decyzjePozdrawiamArek
wicja1 Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Doskonały temat dla Raneda.Ale nie wiem czy takie pytanie wystarczy by go wywołać.Może powinieneś to pytanie bardziej okrasić".Pozdrawiam,wicja1
hawk21 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Raned to Fachowiec..nie wiem czy bedzie sie trudził aby cos odpowiedziec.Choć bardzo by mnie to interesowało..jak równiez opinie innych użytkowników.Chociaz po braku odpowiedzi wydaje mi sie ze Tesoro moze nie jest popularny..Pzdr.
Raned Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Cortes nie ma identyfikacji tonowej, chyba żeby wziąć pod uwagę tony składowe dźwięku a to jest w każdym wykrywaczu. Zaletą Cortesa jest ręczne dostrojenie do gruntu co ułatwia stosowanie różnej wielkości cewek i daje ze 2 cm ekstra na poj. monetę. Zostałbym przy De Leonie lub zmieniłbym na Tejona, który jest o parę centymetrów głębszy na monetę, lub poczekałbym na nową topową maszynę Tesoro, nad którą obecnie pracują.
hawk21 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Dzieki Raned..A jak oceniasz wiarygodnosc tego porównania wszystkich wykrywaczy Tesoro, która mozna znalezc na stronie producenta?Gdzie cos wiecje mozna sie dowiedziec na temat nowego projektu Tesoro?Pzdr.
mrand Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Jedyne, co udało mi się niedawno dowiedzieć (na podstawie plotek krążących w środowisku), że podobno ma być jakiś nowy model ze wskaźnikiem ID oraz identyfikacją tonową. Niewiele to, ale przynajmniej kierunek wiadomy. PozdrawiamMrand
Raned Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Wiadomo, że nad czymś pracują. Okazją jest 25-ciolecie firmy. Przecieki będą pojawiały się bliżej finalizacji, jak to jest w zwyczaju żeby rozbudzić zainteresowanie. Osobiście nie jestem zwolennikiem identyfikacji tonowej, rolę tą w De Leonie spełnia w pewnym sensie wyświetlacz z tym, że trzeba na niego spoglądać a nie zawsze są ku temu warunki.Wracając do zamiany De Leona na Cortesa to są to zbyt podobne wykrywacze aby było to warto zrobić. Zaletą Cortesa jest ponadto dokładniejszy wyświetlacz, ale i tak pełni tylko funkcję orientacyjną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.