Skocz do zawartości

Rewolwer w rzece

yasioo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Idzie wiosna, a wraz z nią wiosenne tematy. Niedawno mój dziadek powiedział wreszcie gdzie jego siostra schowała rewolwer. Cała historia jest ciekawa, mianowicie w kilka lat po wojnie dziadek rozbierał leśniczówkę i w obrębie dachu znalazł rewolwer. Nie mówił o tym nikomu. Młodszy brat dziadka gwoli ciekawości chciał wypróbować rewolwer i zrobił to w stajni, strzelając tak niefortunnie ze kula przebiła szyję konia, jednak niezabijając go na szczęście. Przerażeni tą sprawą dziadek, jego brat i młodsza siostra zdecydowali że trzeba rewolwer wyrzucić. Dopiero niedawno siostra dziadka przyznała że wraz z mlodszym bratem wrzucili rewolwer do rzeki. Są w stanie bez kłopotu wskazać miejsce wyrzucenia, jednak jest ono na zakręcie rzeki. Mam w związku z tym pytanie do osób mających takie doświadczenia:
1.Jak szukać na zakręcie rzeki, aby to było skutecznie, wliczając dziury i piach-muł??
2. Jaki obszar rzeki trzeba przeszukać??
3. Jak to wygląda od strony technicznej - latem jest tam tylko 2 metry głębokości??
z góry dziękuję za odpowiedzi
pozdrawiam
Yasioo
yasiooxx@wp.pl
GG: 6924434
Napisano
Nurkowanie w rzece nie należy do łatwych i przyjemnych. Wpływ na to ma kiepska przejrzystośc rzek w Polsce, szybkośc nurtu , niska temperatura i zmieniajace sie dno. Należy ustalic czy od chwili kiedy utopiono przedmiot o którym piszesz , była prowadzona regulacja rzeki. Podszukiwania bez pomocy podwodnego detektora skazane sa z góry na niepowodzenie. Nawet przy stanie wody 2m potrzebny jest Tobie sprzęt do nurkowania. Można oczywiście pokusić się i szukać tylko w masce , ale po kilkunastu zanurzeniach będziesz bardzo zmęczony i przyznasz mi rację. Powodzenia
Napisano
Potraktuję sprawę tego rewolweru jako temat na wycieczkę i spokojne nurkownie. Skrzyknąłem też kolegów. Wiem że nie ma co się spodziewać efektów, ale samo szukanie jest w tym sporcie najciekawsze. Dziękuję ślicznie za zainteresowanie i pomoc.
Yasioo
Napisano
Ten rewolwer moze byc metr lub trzy pod mulem, albo rownie dobrze 10 metrow dalej, niz byl wrzucony.Jak znajdziesz, to jestes szczeciarz:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie