yasioo Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Idzie wiosna, a wraz z nią wiosenne tematy. Niedawno mój dziadek powiedział wreszcie gdzie jego siostra schowała rewolwer. Cała historia jest ciekawa, mianowicie w kilka lat po wojnie dziadek rozbierał leśniczówkę i w obrębie dachu znalazł rewolwer. Nie mówił o tym nikomu. Młodszy brat dziadka gwoli ciekawości chciał wypróbować rewolwer i zrobił to w stajni, strzelając tak niefortunnie ze kula przebiła szyję konia, jednak niezabijając go na szczęście. Przerażeni tą sprawą dziadek, jego brat i młodsza siostra zdecydowali że trzeba rewolwer wyrzucić. Dopiero niedawno siostra dziadka przyznała że wraz z mlodszym bratem wrzucili rewolwer do rzeki. Są w stanie bez kłopotu wskazać miejsce wyrzucenia, jednak jest ono na zakręcie rzeki. Mam w związku z tym pytanie do osób mających takie doświadczenia:1.Jak szukać na zakręcie rzeki, aby to było skutecznie, wliczając dziury i piach-muł??2. Jaki obszar rzeki trzeba przeszukać??3. Jak to wygląda od strony technicznej - latem jest tam tylko 2 metry głębokości?? z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Yasioo yasiooxx@wp.pl GG: 6924434
JanW Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Nurkowanie w rzece nie należy do łatwych i przyjemnych. Wpływ na to ma kiepska przejrzystośc rzek w Polsce, szybkośc nurtu , niska temperatura i zmieniajace sie dno. Należy ustalic czy od chwili kiedy utopiono przedmiot o którym piszesz , była prowadzona regulacja rzeki. Podszukiwania bez pomocy podwodnego detektora skazane sa z góry na niepowodzenie. Nawet przy stanie wody 2m potrzebny jest Tobie sprzęt do nurkowania. Można oczywiście pokusić się i szukać tylko w masce , ale po kilkunastu zanurzeniach będziesz bardzo zmęczony i przyznasz mi rację. Powodzenia
yasioo Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Potraktuję sprawę tego rewolweru jako temat na wycieczkę i spokojne nurkownie. Skrzyknąłem też kolegów. Wiem że nie ma co się spodziewać efektów, ale samo szukanie jest w tym sporcie najciekawsze. Dziękuję ślicznie za zainteresowanie i pomoc. Yasioo
onufry Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 chetnie pomoge i dobrze sie zabawie z wam jezeli pozwolisz. Nurkuje i mam sprzet pozdro
DTH Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Ten rewolwer moze byc metr lub trzy pod mulem, albo rownie dobrze 10 metrow dalej, niz byl wrzucony.Jak znajdziesz, to jestes szczeciarz:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.