Skocz do zawartości

saperzy?

rubel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Jak to jest czy warto dzwonic po nich.
Ja zadzwoniłem i gościu mi nie uwierzył i kazał dzwonic na policje aby przyjechali i potwierdzili.
Napisano
...zalezy gdzie mieszkasz,w moich rejonach,nie są zbyt chętni do przyjazdu,tym bardziej,ze większosci takich znalezisk dokonałem w odludnionym terenie..gdzie nie stanowiły wielkiego zagroznienie..co innego,przy drodze,w gospodarstwie itp...moje znaleziska kazali zakopac tam gdzie je znalazłem..a gdy zapytałem a jak wybuchną?Pan Chorązy powiedziałszybciej mi kaktus wyrosnie"..ale moze w innych jednostkach są bardziej pracowici saperzy..pozdrawiam
Napisano
mieszkam koło Gdańska w tym lesie jednak troche ludzi sie przemiescza, policja była i saperzy przyjadą.
Czytałem w jakimś wątku że warto wziąść od nich numer a wszelki wypadek" ale wtedy sie kapną że chodzę z wykrywaczem to mam sie pytac o ten numer
Napisano
.. w zasadzie to sam juz nie wiem czy chodzenie z wykrywaczem jest legalne??!..ale bardziej moze sie im nie spodobac to ze robisz im robote..a numer warto miec...
Napisano
też nie wiem czy to legalne. Jedni mówią że tak drudzy że nie. Policja tez sama chyba nie wie raz mnie gonili jak zobaczyli że chodzę z wykrywaczem a inni patryli sie jak na ufoludka a potem pojechali.
Napisano
Witam!!! Ja z moim Kumplem zadzwoniliśmy myśle że warto. Choć cała procedura może się odbyć tylko przez uprzednie powiadomienie straży lub policji. No nie obyło się bez pytań jak to znaleźliśmy:))) ale po prostu powiedzieliśmy że jesteśmy poszukiwaczami i było wszystko OK. Oto wątek ze zdjęciami http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=99297#99299
Napisano
byli i powiedzieli że można chodzic z piszczalka ale paly mówią co innego ;-).
ps. Ma ktos numer do patrolu saperskiego w Tczewie.
Napisano
a nie można jakos bez policji bo kiedy wsiadłem do rozklekotanego poloneza policjant był miły(myślal ze znalazłem pare naboi tak mi powiedział) a kiedy zobaczyl to co wykopalem(oczywiscie nie wiedzial ze to ja 24
pociski kalibru 37mm) zaczal mnie straszyc ze bede siedzial 48 godzin do wyjasnienia itp i tak z wzorowego obywatela o maly wlos nie stalem sie kryminalista.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie