yautay Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 ;o)Ja pracuje na GTI 2500 i rowniez lepiej lapie" na programie bizuteria niz na monetach... ;) ale to wynika zapewne z kalibracji" na dolary centy i takie tam....Zastanawiam sie nad zakupem ACE 150 - lub jakiejs taniej alternatywy na militaria. Jak lapie roznego rodzaju zlom"? np. karnister??? (nie chce mi sie wierzyc zeby tylko z 55cm...???)Pozdrawiam!M
proscan Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Panowie ! Jakiej kalibracji ?Nie zapominajcie, że to jest amerykański wykrywacz. Tryby COINS są do wykrywania monet amerykańskich, a jednocześnie do ignorowania ich ajpopularniejszego" śmiecia jakim jest otwieracz od puszki aluminiowej. W tym samym zakresie leży całe mnóstwo ciekawych monet, które zostaną w tym trybie zdyskryminowane.Jeśli ktoś zdecyduje się na wybór takiego trybu pracy, to znaczy, że nie przemyślał sobie sprawy (mówiąc eufemistycznie).Podobnie z pomysłem używania ACE jako alternatywy do szukania militariów (mając GTI, który do tego celu jest więcej niż odpowiedni).proscan
yautay Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Witam.Z przydatnoscia GTI do szukania militariow to bym polemizowal... Wykozystuje sie wowczas moze z 10% mozliwosci tej wykrywki, a mamy za to wiecej do noszenia... Na monety sprawdza sie wzorowo-lacznie z identyfikacja i glebokoscia zalegania, ja wole szukac na zero" lecz chodzilo mi o to ze na monetach" nie wykrywa wielu monet, a polskie lapie dopiero na izuterii". po prostu trzeba go wyczuc... lub manualenie skonfigurowac dyskryminacje. Poniewaz na wykopki jezdze z ojcem wiec pomyslalem nad zakupem ACE jako alternatywy dla niego. No i teraz juz nie wiem czy warto, czy tez moze nie??? Probowla ktos testowac na czymn mniej wyrafinowanym? ;)Pozdrawiam SerdeczneM
rybosz Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 no dobra a jezeli chodzi o BH Fast Tracker i Tracker IV. co mozecie mi o nich powiedziec, czy sprawdzilyby sie jezeli nastawiam sie na monetki, odznaki takie mniejsze duperele? nie odrzucam tez jakis wiekszych militariow :)pozdrawiam
proscan Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 GTI ma to co do szukania głęboko leżącego żelastwa jest bardzo potrzebne - tryb statyczny. Nie wspomnę o możliwości podłączania przystawki Eagle Eye czy dostępności dużych sond.Tego nie ma ACE, bo jest to wykrywacz do drobiazgu. I tyle. Pewnie że można tym szukać żelastwa, ale nie jest to sprzęt projektowany do tego celu.Jasne że kupowanie GTI tylko na żelastwo nie ma sensu. Ale bez sensu jest też kupowanie ACE tylko na militaria.Chyba że przez miliaria rozumiesz guziki, łuski, odznaczenia itp.pozdrawiam,proscanPSKolega Rybosz niech założy nowy wątek, bo ten jest o ACE a nie o BH. To tak dla przejrzystości.
rybosz Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 no dobra czyli majac ACE moge sie nastawiac wlasnie na luski, guziki, odznaki itp. ale chyba jezeli 10 cm pod ziemia bedzie zalegac bagnet to ACE go chyba wylapie.
andarian Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Oczywiscie, ze tak. Problem z ACE 150 polega na tym, ze cewka jest na tyle mala, ze nie mozesz sie spodziewac wykopkow spod 1,5 metrowej wartwy ziemi i tyle. Pozdrawiam, Andarian
andarian Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 P.S. Chociaz slyszalem, ze ostatnio z 1,2 metra helm ACE'm 250 wyciagnieto (:P Moze wiec i mi przyjdzie odwalac 2 metry ziemi)
krzysiek Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Jeśli komuś nie podoba się GTI na militaria, to nie wiem co podobać się może. Używam GTA 1250 (który jak wiadomo ma tryb dynamiczny tylko) na militaria i monety i muszę powiedzieć, że życzę każdemu wykrywaczowi takich osiągnięć na militaria. Oczywiście troszkę to trwało, trzeba było wyrobić sobie ucho i sposób poruszania wykrywacza... ale na pewno nikt żadnym ACE mnie nie dogoni. Warunek - cewka 12,5 cala... A po założeniu cewki 8,5 mam doskonaly wykrywacz na monety i drobnicę. S± oczywiscie lepsze zabawki, ale naprawdę stosunkowo nie wiele.Aha - tylko GTI 2500 ma tryb statyczny. 1500 ma tylko dynamiczny.PozdrawiamKrzysiek
twrozyna Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 i ciągle trzeba powtarzać...to że masz detektor znaczy wyjmij z pudełka, weź instrukcje do ręki i próbuj, próbuj...kop i próbuj...wykrywacze dziela sie na:1. te ktore wygladają na proste w obsłudze,2. te które są proste w obsłudze3. takie których nikt nie potrafi wykorzystać bo sie nie da i już.GTI jest w grupie 1 (wielu weteranow po latach jeszcze wszystkiego o nich nie wie, bo z pewnych opcji nie korzysta itd itp)Ace to grupa 2 (chociaż i tu mozna wiele z niego wydusic ale to wymaga próbowania i wprawy)nt grupy 3 będę milczałsą przedmioty zbliżone do ideału ale bytu idealnego nie ma(z pominięciem Istoty Najwyzszej)poszukiwanie jak życie wymaga determinacji
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.