Skocz do zawartości

mundury w III Rzeszy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
lewa V-Ka orginalna bo z innej trese nizeli NVA
;o)
a zalatw sobie jeszcze pare lodek, w ladownicy powinienes nosic zalodkowane amo!
ladownice chyba do G1 czy G3 czy jak to sie nazywalo...
poz Fall
Napisano
Witam!Wiem wiem,Fall ,ze powinno byc w łodkach tylko na razie nie mam az tylu...na 2 komplety...ale juz mam sprzedawce na oku!...tylko problem w tym czy te ladownice sa wojenne czy nie!
Napisano

Chlopy...co jest???wrzucajcie zdjecia swoich klamotow...bo pozniej powiedza ,ze sie sam chwale :+)!Rozwinmy ten watek!Na zachete wrzucam fotki oryginalnych szeleczek niemieckich!

• 3 weeks later...
Napisano
Czym się charakteryzował mundur oficerski(ile guzików jakie kieszenie) M1933?
Jak wcześniej napisano był on najpopylarniejszy wśród oficerów i generałów. Z tego co znalazłem M1933 miał 5 guzików i 4 kieszenie z zakładkami bez miechów),
ale na większości zdjęć oficerów, są oni w mundurach z
6-cioma guzikami i kieszeniami j.w., także na wiekszości filmów mundury oficerów mają 6 guzików?

I jeszcze jedno. Mundur M1937 podobno był generalską odmianą munduru m1936 wyróżniającą się czerwonym obszyciem wywiniętych mankietów, kołnierza, i lamówką z przodu tak jak na zdjęciu http://www.militariamuseum.com/collection/Von_Arnim/vonarnim_front_s.jpg ? (to jest chyba wzór 1920 albo 1928)

Mógłby ktoś to potwierdzić?

Pzdr
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam
mam pytanko, nabyłem ostatnio mundur szwajcarski i...
no właśnie :). Wiem że jest gdzieś w necie stronka (amerykańska chyba) gdzie jest ładnie napisane, krok po kroku jak takie cuś przerobić na WH, ale ostatnio padł mi dysk i adres poooszedł... Narazie odprułem dystynkcję szwajcarskie i... siedze :(. Proszę o pooomoc.
  • 1 month later...
Napisano
Hej SSzuder czy mógłbys podać tą stronę bo przymierzam się do kupna szwajcara i jakoś trzeba byłoby go przerobi. Z góry dzięki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie