Albert Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 2 Obergefreitry...jeden oryginalny..drugi kopia....zgadnijcie...ktory jest ktory :+)
Albert Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 oryginalne patki Wh...ale kombinowane z jakis policyjnych bo pod spode maja jasniejszy odcien...albo tak juz jest
Albert Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 para ładnych ładownic....zdrowa skora..jedne z 1939 roku...a drugie maja RBN...bez daty!
Albert Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 prosze o identyfikacje tych ładownic...cos jakby niemieckie ...ale podwojne i wieksze...od standardowych
Fall Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 lewa V-Ka orginalna bo z innej trese nizeli NVA;o)a zalatw sobie jeszcze pare lodek, w ladownicy powinienes nosic zalodkowane amo!ladownice chyba do G1 czy G3 czy jak to sie nazywalo...poz Fall
Albert Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Witam!Wiem wiem,Fall ,ze powinno byc w łodkach tylko na razie nie mam az tylu...na 2 komplety...ale juz mam sprzedawce na oku!...tylko problem w tym czy te ladownice sa wojenne czy nie!
Albert Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 Chlopy...co jest???wrzucajcie zdjecia swoich klamotow...bo pozniej powiedza ,ze sie sam chwale :+)!Rozwinmy ten watek!Na zachete wrzucam fotki oryginalnych szeleczek niemieckich!
Wolfgang Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 Czym się charakteryzował mundur oficerski(ile guzików jakie kieszenie) M1933? Jak wcześniej napisano był on najpopylarniejszy wśród oficerów i generałów. Z tego co znalazłem M1933 miał 5 guzików i 4 kieszenie z zakładkami bez miechów),ale na większości zdjęć oficerów, są oni w mundurach z 6-cioma guzikami i kieszeniami j.w., także na wiekszości filmów mundury oficerów mają 6 guzików?I jeszcze jedno. Mundur M1937 podobno był generalską odmianą munduru m1936 wyróżniającą się czerwonym obszyciem wywiniętych mankietów, kołnierza, i lamówką z przodu tak jak na zdjęciu http://www.militariamuseum.com/collection/Von_Arnim/vonarnim_front_s.jpg ? (to jest chyba wzór 1920 albo 1928)Mógłby ktoś to potwierdzić?Pzdr
SSzuder Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Witammam pytanko, nabyłem ostatnio mundur szwajcarski i... no właśnie :). Wiem że jest gdzieś w necie stronka (amerykańska chyba) gdzie jest ładnie napisane, krok po kroku jak takie cuś przerobić na WH, ale ostatnio padł mi dysk i adres poooszedł... Narazie odprułem dystynkcję szwajcarskie i... siedze :(. Proszę o pooomoc.
Zoohy Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Hej SSzuder czy mógłbys podać tą stronę bo przymierzam się do kupna szwajcara i jakoś trzeba byłoby go przerobi. Z góry dzięki!
michał ł Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 czeżbyście oddtwarzali SD ?? bo chyba tylko do tego się szwajcar nadaje...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.