k-szela Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Witam oba wykrywacze są tej samej klasy, BH Tracker IV jest na początek dobry ale jeżeli chodzi o wykonanie to radziłbym garretta ACE 150. Zasięgi oba mają podobne pierwszego ma mój kolega, niedługo będe miał w rękach ACE 150 ( inny kolega kupuje ) i będe mógł się wypowiedziec coś więcej. Jeżeli chodzi o ceny to radzę brać 150 bo kosztuje jak na razie mało tylko 599 i nie wiadomo jak długo to potrwa????
Grzechutor Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Witam,Nieco lepsze zasięgi będzie miał ACE 150. Jednak BH Tracker IV ma lepiej rozwiązaną dyskryminację, która jest tu regulowana pokrętłem. Garrett ACE 150 ma tylko 3 pozycje dyskryminacji: ALL-METAL, JEWELTY, COINS.Pozdrawiam,Grzechutor
JMS Napisano 23 Luty 2005 Napisano 23 Luty 2005 Na te dyskryme w ACE nie narzekalbym-prawie nikt jej nie wytestowal w terenie ale w powietrzu OK.A co do zasiegow-spooora roznica.
Pilawa Napisano 24 Luty 2005 Autor Napisano 24 Luty 2005 Spora różnica zasięgów - ale na korzyść którego?
JMS Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 No to juz wyzej napisali inni...Kiedys kupilem BH4 dla syna - fakt monetki tym wyciagal ale gdy sam sprobowalem z tym pochodzic....W sumie probowalismy ACE 250 i to tylko w powietrzu -widac spory zasieg dla drobnicy kolorowej, ale Ace 150 i 250 nie roznia sie w zasiegach -ta sama podstawa elektroniki i cewka.
proscan Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 ACE 150 jest ciut słabszy od 250.Co do porównania Tracker - ACE, to musiałbym sprawdzić. Janusz JMS testował zapewne z sondą 8 cali. W Polsce obecnie standardowo Tracker IV ma sondę 10 cali.Jak dorwę jakiegoś Trackera, to sprawdzę.Ważna sprawa. Tracker ma możliwość regulacji wpływu gruntu (jest taki potencjometr dostępny pdo spodem obudowy). Garrett tego nie ma. Czy to źle? Nie wiadomo. Jak ktoś słusznie zauważył, ACE jeszcze nie miał szans być sprawdzony gruntownie w terenie, więc zobaczymy. W testach w powietrzu robi naprawdę dobre wrażenie.proscan
P.D Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 ...a mogłby ktos podac przykładowe zasiegi w powietrzu dla roznych przedmiotow?chodzi mi o wykrywacze ACE..
carbon Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 nietutejszy?http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=155725
P.D Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 ...zle sformuowałem pytanie...chodzi mi o zasiegi dla wiekszych przedmiotow,typu hełm...choc wiem ,ze to wykrywka głownie do drobnicy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.