duff Napisano 18 Luty 2005 Autor Share Napisano 18 Luty 2005 Witam,czy na Bzurze'05 będą rkm-y (po obu stronach) strzelające ślepą amunicją? Będąc w zeszłym roku jakoś uszło mi uwadze, czy wogóle były Browningi wz.28 (jeśli były to ile?)to samo tyczy sie strony niemieckiej (MG).pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Luty 2005 Share Napisano 18 Luty 2005 Będą. Ale co i jakie... Darujcie, nie można zdradzic wszystkiego juz teraz.W kazdym razie W TYM ROKU od poczatku myślimy o tym, żeby najpierw cały sprzęt, także maszynowa broń piechoty, był/była do obejrzenia przez publiczność przed inscenizacją ( podejść , obejrzeć, zrobic fotkę, etc) jak równiez po inscenizacji.pozdrawiamJacek akagi" Haberdowódca parku maszyn i broni ciężkiej BZURA 2005" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 20 Luty 2005 Autor Share Napisano 20 Luty 2005 Ok. Ale ile było rkmów na Bzurze 2004 po obu stronach / Ktoś wie?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 no czekaj rkm cytadeli to 1, rkm kawaleri to 2, nasz 08/15 liczmy jako 3 (wiem wiem to nie rkm ale lkm no ale tez chłopaki biegali) yyy i to wszytko ??? napewno 3 -4 a ze strony niemeckiej chyba maxx 10 mg ale to juz niech strona niemiecka sie wypowie.u nas był jeszcze ckm schwarzlose i granatnik ;-) SchrekSRH ODWACH"byłe VIIPOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 21 Luty 2005 Autor Share Napisano 21 Luty 2005 No to chyba nie za wiele, wynika to chyba z żadkości rkmów?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 no wiesz w sumie i tak było dużo to nie armia amerykanska gdze kazdy zołnierz ma przynajmniej m-16 ;-)na druzyne przypadał jeden rkm w sumie nad bzura sił faktycze biroce udział w bitwie były przetrzebionym plutonem plus kawaleria no to jakos 4-5 było by fajnie a i 3 wystrcza ;-)Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 22 Luty 2005 Autor Share Napisano 22 Luty 2005 A jak to jest ze strzelaniem z broni na rekonstrukcji? Czy to są egzemplarze wypożyczane z filmówki, czy jakieś prywatne zdekowane (i czy z takich deków można walić ze ślepaków?)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 jeżeli można walić ślepakami to napewno nie jest to deko :-DRKMy chyba nie waliły... (do tego Cytadelowy to była replika - wypożyczona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 23 Luty 2005 Autor Share Napisano 23 Luty 2005 A może wie ktoś, kto robi repliki wz.28? Jestem zainteresowany bardzo!pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.