Skocz do zawartości

Rkm-y w Bzura 2005.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
czy na Bzurze'05 będą rkm-y (po obu stronach) strzelające ślepą amunicją? Będąc w zeszłym roku jakoś uszło mi uwadze, czy wogóle były Browningi wz.28 (jeśli były to ile?)to samo tyczy sie strony niemieckiej (MG).
pzdr

Będą. Ale co i jakie... Darujcie, nie można zdradzic wszystkiego juz teraz.

W kazdym razie W TYM ROKU od poczatku myślimy o tym, żeby najpierw cały sprzęt, także maszynowa broń piechoty, był/była do obejrzenia przez publiczność przed inscenizacją ( podejść , obejrzeć, zrobic fotkę, etc) jak równiez po inscenizacji.

pozdrawiam

Jacek akagi" Haber
dowódca parku maszyn i broni ciężkiej BZURA 2005"

no czekaj rkm cytadeli to 1, rkm kawaleri to 2, nasz 08/15 liczmy jako 3 (wiem wiem to nie rkm ale lkm no ale tez chłopaki biegali) yyy i to wszytko ??? napewno 3 -4 a ze strony niemeckiej chyba maxx 10 mg ale to juz niech strona niemiecka sie wypowie.

u nas był jeszcze ckm schwarzlose i granatnik ;-)

Schrek

SRH ODWACH"
byłe VIIPOW

no wiesz w sumie i tak było dużo to nie armia amerykanska gdze kazdy zołnierz ma przynajmniej m-16 ;-)

na druzyne przypadał jeden rkm w sumie nad bzura sił faktycze biroce udział w bitwie były przetrzebionym plutonem plus kawaleria no to jakos 4-5 było by fajnie a i 3 wystrcza ;-)

Schrek

A jak to jest ze strzelaniem z broni na rekonstrukcji? Czy to są egzemplarze wypożyczane z filmówki, czy jakieś prywatne zdekowane (i czy z takich deków można walić ze ślepaków?)
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie