zelig Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Zaś w wielkim finale kończącym to wejście antenowe - znowu miałem sygnał z dyżurki - kolejny g-e-n-i-a-l-n-y niemiecki wynalazek - Panie i Panowie... oto... mam zaszczyt ... przedstawić: OKULARY Z DRUTU!!!!!! (naturalnie maskujące)
zelig Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Dokładne ich przeznaczenie nie jest jeszcze do końca poznane, ale znów po nałożeniu farfocli, okulary te mogły spełniać jakąś rolę rytualną - np. jako maska na bal niemieckich snajperów...
J-23 Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 i w tym momencie przed widownię wyskoczył J-23 szaleńczo machając transparentem APLAUZ. brawo Zelig
zelig Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 Dzięki! (Mam nadzieję, że się zbytnio nie zdekonspirowałeś tym wyskokiem" J-23...)I już naprawdę ostatni slajd w tym niezmiernie ciekawym wątku. Ma on tytuł głowa w siatce". Moim zdaniem przedstawia wnyka, które zastawiali na Niemców współpracujący z Armił Ludową łowcy głów (również mało znany epizod z epoki zmagania się z najeźdźcą; a jakże ciekawy). Niemiec wpadał w sidła w całości i po przemieleniu tułów i członki były rozrucane po okolicy (jako przynęta na innych Niemców) zaś w siatce zostawała tylko urwana głowa - jako ostrzeżenie i pamiątka.
zelig Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 ...głowa mi się wyślizgnęła... - świeżo wyrwana, więc jeszcze skacze...
maxikasek Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 oki, wszystko fajnie wykopał sobie mogiłkę, nikt go nie widzi, ale żeby złozyć sie do strzału to musi wyszarpnąć z tej dzury giwerę i.... czy wtedy go nie zobaczą wszyscy w promieniu pół kilometra?
zelig Napisano 21 Luty 2005 Napisano 21 Luty 2005 Ale to chyba jest tylko głowa obserwująca - coś w stylu tego Niemca w przekroju" powyżej.W ogóle to poruszyłeś ciekawe zagadnienie: co ta głowa zrobi w przypadku zmasowanego ataku npla? Mogłaby np. rozerwać się granatem pod jakimś czołgiem. - No ale nie ma rąk do zawleczki. Czyli i spluwa i granat odpadają.Jedyne chyba co jej pozostaje to piorunować przeciwnika wzrokiem i miotać w jego kierunku zły urok (żeby wam krowy wyzdychały", żeby wam owce wyłysiały, a kury nieść się przestały", itp.)Klątwy i złe uroki w użyciu militarnym to także b. interesująca i nieznana sprawa!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.