Skocz do zawartości

LUDZIE Z BRZEGU...

miro5671

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
No więc ja zacznę od kilku propozycji: pierwsza to poligon w kierunku na kruszynę (-mało opału), druga propozycja pruska strzelnica za odrą (-nie za dużo drewienek, -nie będziemy sami, miejscowi żule i zboczeńcy w zeszłym roku latał tam jakiś popapraniec z fujarką na wierzchu i żałowałem że moja piszczałka to nie 98k. co do plusów to+ klimat miejsca), lotnisko poradzieckie i poniemieckie wiem Kanti że u ciebie to miejsce to---, ale w razie niepogody można się ukryć w magazynach amonicyjnych fajne imprezki tam wychodziły i jest to postronne miejsce ale (-) to drewno trzeba sobie przywieźć. Ale myślę że gdzieś na terenie lotniska będzie dobrze nie w hangarze bo mam też złe wspomnienia ( złamana ręka... ) ale gdzieś tam gdzie chodiliśmy w pobliżu potoku Miro wież gdzi??? Drewno się znajdzie.

Poligon na Prędocinie pomłka ja tam kiedyś krowy pasałem (zawsze od czegoś trzeba zacząć) miejsce pomylone do końca a najlepsze efekty to tylko za mostem w Kruszynie ale duma tybylcza nie pozwala mi tam się z łopatą pokazać choć za bosych lat na poligonie (obeznie pole WOPR Łosiów) taki malutki pistolet trafiłem (tak sobie rdzewiał na powierzchni - skończył w kanale pod mostem Prędocin - Kruszyna). Jednooki ma rację gdzieś tam na Skarbimierzu to o Bitwę Małujowicką może ktoś zaczepi. A drzewa to mi też narizaj tak z 10 kubików. Wiesz przednówek a z groszem ciężko. Pozdrawiam AK.

Może na terenie obozu:)))) Pampitzer Lager:))) pod pomnikiem. Nie to tylko żart tam możemy złożyć gożdziki i zapalić znicze, Marcinie a może coś z twojej uprawy ku pamięci poległych:))). Myślę że gdzieś w okolicy potoku za mostkiem będzie fajnie. Jak już mówiłem jest gdzie się schować w razie deszczu i można tam palić ognisko jest OK. SPRAWDZONE drewno też się znajdzie. Ja bynajmiej nie będe w tym dniu piszczeć a co najwyżej pi............ekł kiełbaskę na kijku i pił piwko, a wykrywki zostaną w domu no wykrywka ta jedna się nie liczy:)))A wezmę tylko saperkę tak na wszelki....:))) Żonę z małą odwożę do teściów... Miro kiedy robimy zbiórkę na miejscu ja bym zaczął od rana ok 10.00 i to by był początek imprezki???? Co ty na to????

Witam
Widzę, że niezła ekipa się szykuje na marcowe ognisko. No i dobrze!!
Co do lokalizacji ogniska to podoba Mi się okolica lotniska i bitwy Małujowickiej.
Tylko pytanko jak my tam wszyscy dojedziemy? A może inaczej dojechać to nie problem, bo można wziąć auto i po sprawie, ale skoro zamierzamy coś wypić to, co z powrotem. Wiem, że miro5671 ma busa, ale to transport dla 6 osób, a nas będzie zdecydowanie więcej.
Musimy to jakoś rozwiązać.
Co do piszczałki to Ja swoją zabieram będzie większa frajda. Nawet jeśli nic się nie znajdzie to będzie satysfakcja, że mogłem sobie poszukać „skarbów”. Strudzony poszukiwaniami chętniej zasiądę do ogniska upiekę kiełbaskę i wypije piwko.
A po piwku wiadomo języki się rozwiązują i można pogadać o wspólnej pasji.
pozdr.

Mi biega o transport na miejsce ogniska i o powrót. Co do odbioru z dworca to nie ma problemu podasz tylko o której mniej więcej będziesz i Cię odbierzemy. Tak samo innych spragnionych poszukiwań, ogniska i piwka eksploratorów.

Witam. Mysle,ze dla wszystkich zainteresowanych ludzi z poza Brzegu punktem zbiorczym bedzie plac dworcowy PKP godzina powiedzmy 10.00-tak,zeby wszyscy spokojnie mogli dojechac.Tam ich pozbieramy,i zawieziemy na lotnisko.
Natomiast ja i jakies dwie osoby,ktore zechca mi pomoc przyjedziemy na lotnisko o 7.00 przygotowac miejsce i opal.
Jesli chodzi o wykrywki - to oczywiscie zabieramy,bedzie male spawdzenie sie w terenie.Nastepnie ogien,pieczenie krowy i beczka wina. [oczywiscie ta krowa to zart...]
Czyli:5 marca godz.10.00 dworzec PKP.

Miro to ja też wpadnę wcześniej (kończę pracę 7:30) zarżniemy wołu ja jurto nastawię 1410 a general1006 jak taki chętny do motorówki to zrobi drzewa tak z 10 kubików przyda się na lepsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie