Skocz do zawartości

Vis wz.35 - artykół w Odkrywcy

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktos z Was dysponuje skanem artykulu dotyczacego Visa, a ktory byl opublikowany niedawno w Odkrywcy? Gdzies zgubilem ten numer miesiecznika a artykul ten jest mi b. potrzebny. Dzieki wielkie za ewentualna pomoc!
Napisano
Witam!
Chodzi Ci pewnie o artykuł w numerze 4-5/2002. Jeszcze dziś prześlę Ci na maila. Co do zakupu - proponuję ostrożność. Słyszałem o podróbkach, a po co masz płacić za lewiznę? Chyba, że masz zaufanie do źródła...
Jak to będzię TO, oczywiście czekam na fotki.
Pozdrawiam.
Napisano
Serdeczne dzieki, dostalem artykul, bardzo mi pomogles.
Napisano

Diekuje ,bardzo dobry artykul.
Visy od numeru okolo 46000 nie maja stempla D2 i zaczepu
rzemienia,czesto nie pasujace numery sa to najprawdopodobniej niemieckie skladaki z przedwojennych czesci.
Wyciecie na kolbe mialy okupacyjne Visy do numeru okolo
E8000 , a wyciecia na ramie przy spuscie zaczely znikac od
serii J z pierwszego alfabetu, po literze K juz nie mozna ich znalezc.

Napisano
Dziekuje Wojtek , Visami interesuje sie juz przez ponad dziesiec lat.Jest sporo drobnych rzeczy ktore pomagaja
zidentyfikowac dany pistolet po wykonaniu.
Mam sentyment do Visa,Ktos kiedys trzymal ta bron w reku zebysmy teraz mogli rozmawiac po polsku...

Napisano
Tak, ladnie to ujales. Mysle, ze z tych samych powodow Vis zafascynowal i mnie i to od wielu lat. Kiedy mam swoj egzemplarz w reku zastanawiam sie jakie przeszedl losy, wrzesien 39 i dalej...
Napisano
Witam!
To faktycznie byłoby ciekawe - prześledzić całą historię danej sztuki broni. Ciekawe czy na podstawie numerów (o ile są jednakowe) można ustalić komu dany egzemplarz został przydzielony (sprzedany)? Na tej podstawie można dochodzić późniejszych losów. Jakby się to komuś udało doprowadzić do szczęśliwego" końca to byłbym bardzo ciekawy efektów...
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie