hawk21 Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 WitamProsze o pomoc w identyfikacji tego pieknego medalu/odznaczenia niemieckiego.Na pewno Wrocław 1894 rok..Ale licze że ktos pomoze zebrac wiecej informacji.PozdrawiamArek
hawk21 Napisano 7 Luty 2005 Autor Napisano 7 Luty 2005 Dziekuje serdecznie za szczegółowe informacje.pozdrawiamArek
hawk21 Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 WitamProsze o pomoc w identyfikacji tego pieknego medalu/odznaczenia niemieckiego.Na pewno Wrocław 1894 rok..Ale licze że ktos pomoze zebrac wiecej informacji.PozdrawiamArek
MK Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Nie wiem na ile to może pomóc, o ile widzę to treść mniej więcej jest taka: VIII allg. deutsch. Turnfest(???) Breslau 1894" czyli coś a'la VIII ogólnoniemiecki festyn gimnastyczny Wrocław 1894. (allg.deutsch. = allgemeines deutsches czy jakoś tak)Mogę się oczywiście mylićPozdrawiam
MK Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Tak, na 100% to ma związek z tym wydarzeniem, rzeczywiście we Wrocławiu w 1894r. miał miejsce VIII. allgemeine Deutsche Turnfest 1894 (sory za wcześniejsze złe dane z s-ami na końcach).Znalazłem jeszcze, że turniej miał miejsce w dniach 21-25 lipca 1894r. we Wrocławiu na Placu Pałacowym.Ale za co to nie wiem, może pamiątkowy, a może medal za coś... Ile dałem rady to znalazłem :)Detektyw Szperacz
MK Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Kurde szperam po niemieckich stronach jakbym u nas tego nie znalazł :)http://www.nasz.wroclaw.pl/festyn/wstep.htmAle naprawdę śliczna rzecz, gratuluję!!!Pozdrawiam - MK
Pytanie
hawk21
Witam
Prosze o pomoc w identyfikacji tego pieknego medalu/odznaczenia niemieckiego.Na pewno Wrocław 1894 rok..Ale licze że ktos pomoze zebrac wiecej informacji.
Pozdrawiam
Arek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.