Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja starego medalu niemieckiego...

hawk21

Pytanie

Napisano

Witam
Prosze o pomoc w identyfikacji tego pieknego medalu/odznaczenia niemieckiego.Na pewno Wrocław 1894 rok..Ale licze że ktos pomoze zebrac wiecej informacji.
Pozdrawiam
Arek

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Prosze o pomoc w identyfikacji tego pieknego medalu/odznaczenia niemieckiego.Na pewno Wrocław 1894 rok..Ale licze że ktos pomoze zebrac wiecej informacji.
Pozdrawiam
Arek

Napisano
Nie wiem na ile to może pomóc, o ile widzę to treść mniej więcej jest taka: VIII allg. deutsch. Turnfest(???) Breslau 1894" czyli coś a'la VIII ogólnoniemiecki festyn gimnastyczny Wrocław 1894. (allg.deutsch. = allgemeines deutsches czy jakoś tak)
Mogę się oczywiście mylić
Pozdrawiam
Napisano
Tak, na 100% to ma związek z tym wydarzeniem, rzeczywiście we Wrocławiu w 1894r. miał miejsce VIII. allgemeine Deutsche Turnfest 1894 (sory za wcześniejsze złe dane z s-ami na końcach).
Znalazłem jeszcze, że turniej miał miejsce w dniach 21-25 lipca 1894r. we Wrocławiu na Placu Pałacowym.
Ale za co to nie wiem, może pamiątkowy, a może medal za coś... Ile dałem rady to znalazłem :)
Detektyw Szperacz
Napisano
Kurde szperam po niemieckich stronach jakbym u nas tego nie znalazł :)
http://www.nasz.wroclaw.pl/festyn/wstep.htm
Ale naprawdę śliczna rzecz, gratuluję!!!
Pozdrawiam - MK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie