Skocz do zawartości

rutus solaris ??

bicker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jeśli chcesz znależć igłę w stogu siana to polecam Solarisa czułość jest bardzo dobrej jakości aż za dobra. Pozdrawiam
Napisano
Po ostatnich wykopkach: łuski hj 6mm z ponad 25cm a to doprawdy maleństwa, obrączka ptasia około 30cm. Ale czy wam też świruje czasem, że przerzuca wskaźniki raz po raz wskazując w ziemi (bo na powietrzu ok) jeden przedmiot jako coraz to inny kolor? I czy to buczenie podczas pracy jakby przekaźnik elektryczny normalne?:-) A i większą dyskryminację można jednak by dać, trafiłem na rozerwany miedziany różaniec w kawałkach o wielkości nawet nie pół cm i na 3 metrach kwadratowcyh nie dało się szukać a zdyskrimnować niestety nie szło nawet przy podkręceniu czułości na prawie min. W każdym razie zasięgi i czułość zabójcze, polecam, rozwala na łopatki wiele wykrywaczy w dużo wyższej cenie.
Napisano
czułość ma niesamowitą, mnie też to rozwala. Niestety dyskryminacja troszkę za słaba ale mi nie przeszkadza w sumie bo mam na połowę nastawioną. Co do kolorów to mój zachowuje się tak samo jak Twój egzemplarz, raz wskazuje taki innymi razy inny kolor, oczywiście po przejechaniu tego samego miejsca.
Napisano
No a buczy stałym dzwiękiem podczas pracy tak dziwnie? Dzisiaj próbowałem potestować jak łapie centimy amerykańskye coby porównać jeszcze z innym wykrywkami, ale za dużo w bloku było powłączanych badziewi i cały czas brzdękał, popróbuję wieczorem jak ludziki zaprzestaną katować telewizory;-)
Napisano
Witam!
Sygnał wiodący można regulować . Jeśli będzie ustawiony na 45 lub niżej to wykrywacz bedzie cicho.

pozdrawiam .
RUTUS
  • 4 weeks later...
Napisano
Minął prawie miesiąc, co z testami i opiniami, chyba już cewki lekko przytarte, a tu cisza grobowa.
Napisano
Może nie będą to dokładne testy ale od 20 kwietnia jestem posiadaczem Solarisa, wcześniej miałem Ultre. Z kolegą z którym jeżdzę na poszukiwania przeprowadziliśmy mały test, w miejscu generalnie przechodzonym on na Ultrze ja na Solarisie. Wynik był taki,że on na Ultrze znalazł 2 klamry głębokość około 25 cm, 2 nieśmiertelniki carskie, ja po przejściu starych miejsc wyjąłem w sumie w ciągu jednego dnia oczywiście chodzac za nim krok w krok w pewnej odległości czyli 10 niesmiertelników, 3 klamry, gwizdek, oraz orła z Pikethauby. Orientacyjna głębokość wszystkich rzeczy to napewno ponad 35 cm.(miesjca zaorane). Zostały one dla zainteresowanych zamieszczone w poscie Tanengerg DENKHAMF przez kolegę Frozzera.Wszystkie osiągi podane przez producenta pokrywają się z próbami prowdzonymi w powietrzu a nowy program korekcji żelaza eliminuje tą igłę w stogu siana. Pozdrowienia.
Napisano
Do Rigela -- dzięki, powiedz mi jeszcze ile waży, jak jego wytrzymałość i jak zachowyje stabilność, czy nie ma problemu z strojeniem do gruntu, jak często trzeba to robic i czy chodziłeś na mix-ie.
Napisano
Waga wykrywacza to ok. 1,5kg. Solaris jest stabilny a zarazem bardzo czuły. Co do ustawień musze przyznac ze na poczatku mialem sporo problemow. Które po kontakcie z producentem zostały rozwiazane. Co do gruntu raz go ustwilem i wiecej nic nie dotykałem. Moja sugestia jest taka zeby dokladnie przeczytac instrukcje.

Pozdrowienia
Napisano
Rigel, a jak ustawiasz wykrywkę aby omijało drobinicę z koloru (mosiądz itp.) bo mam z tym problem że czasem jest bardzo ładny sygnał a wychodzi jakaś mała blaszka itp
Napisano
Witam!
W solarisie zakres dyskryminacji jest ograniczony do zakresu żelaza. Jest to zrobione świadomie bo drobny element z metalu kolorowego może być cienką srebrną monetką , złota ozdobą lub czymś innym bardzo ciekawym.

pozdrawiam .
Napisano

A ja mam prozaiczne pytanie: jak wydłużyć podłokietnik w Solarisie? Przez odkręcenie najbliższej śruby, tej na focie? Nic na siłę nie chcę kombinować żeby nie ułamać.
Pozdro

Napisano
Witam.
Pod podłokietnikiem masz nakładkę plastikową. Wyciągasz ją, wydłużasz podłokietnik żeby pasował i wkładasz spowrotem zacisk.
Pozdrawiam
Kopi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie