paaaweł Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 Jnteresuje mnie historja CKM wz 30ciekaw jestem jle mogło jch przetrwać do dziśiejszych czasów może 1000 ,może więcej lub mniej kiedyś widziałem jeden gdzieś na wiosce,ale niebył kąpletny brakło mu lufy ,zapewne miejscowy kowal wykożystał ją do własnych celów.A swojąn jle teraz trzeba byłoby zapłacić za takiego fanta ,żeby go było mieć pomijam fakt ,że jest on w chwili obecnej prawie nie do zobycia.
jazlowiak Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Bardzo ładny egzemplarz ckm. wz. 30 znajduje się w zbiorach Pracowni Broni Centralnego Labolatorium Kryminalistycznego.
Gebhardt Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Pytanie laika Z ktorej strony ladowalo sie tasme do wz 30 - prawej czy lewej, czy byl jakis wihajster umozliwiajacy ladowanie i tak i siak? Moze ktos ma instrukcje?PozsrKrzysztof
d007 Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Taśme do trzydziestki podpinało się z lewej strony ...Oryginały są, oczywiscie także w prywatnych rękach i te są o niebo w lepszym stanie. Na zdjęciu makieta ckm wz 30 w zbiorach Stowarzyszenia Pro Fortalicium.pozdrawiam d007
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.