Skocz do zawartości
  • 0

Do odciskania w laku

J23

Pytanie

Napisano

takie srebne cacko znalazłem w rzeczce Złotucha między Dziwiszowem a Jelenią Góra .Wymiary wysokośc 30mm,dno jest owalne o wymiarach 23x18mm.Sluży do odciskania znaków w Laku(listy, paczki,dokumety).Dno stanowi jakiś rodowy herb ,może ktoś będzie miał jakieś wiadomości na ten temat lub pomoże mi ustalić właściciela.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wszystko prawda, ale tam niema herbarzy, i nic tam na tematy nie ma.Może ktoś rozpozna ten herb.Będe bardzo wdzięczny.
Napisano
To nie jest herbowa pieczęć tylko pieczęć lakowa loży masońskiej. Pytanie jakiej. Napisz do Wolnomularza" i zapewniam cię, że powinni sie tym zainteresować. powinni udzielić ci informacji.
Osobiście z tym tematem zetknąłem się na kilku wykładach historyka wolnomularstwa profesora Ludwika Hassa. W większych bibliotekach znajdziesz jego książki
Napisano
Bardzo dziekuje to naprowadzi mnie napewno na próbę ustalenia właściciela .Ale nadal jestem otwarty na nowe wiadomości.
Napisano

takie srebne cacko znalazłem w rzeczce Złotucha między Dziwiszowem a Jelenią Góra .Wymiary wysokośc 30mm,dno jest owalne o wymiarach 23x18mm.Sluży do odciskania znaków w Laku(listy, paczki,dokumety).Dno stanowi jakiś rodowy herb ,może ktoś będzie miał jakieś wiadomości na ten temat lub pomoże mi ustalić właściciela.

Napisano
Dlaczego tak twierdzisz że jest masońska(jestem całkiem zielony w tym temacje ).Może coś więcej.Czekam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie