Skocz do zawartości

Gra Close Combat III MOD Polska 1939

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!!

Dla graczy i nie tylko:D

Wielu z was interesuje sie ogolnie pojeta exploracja i zbieractwem ale na pewno czesc z was lubi gry komputerowe. Jesli tak to chcialem zaproponowac polski MOD do Close Combat III. Do tej pory bardzo lubialem grac w CC III ale teraz to juz co innego! Polskie jednostki w tej swietnej grze. Jest jeden minus MOD nie posiada jeszcze swoich kampanii czyli musimy grac kampanie z CC III jako rosjanie.
Autorem MOD`a jest niejaki 7TPSul, natomiast na stronie (ktora podaje ponizej) obiecuja ze cos postaraja sie z tym zrobic. Wszystko oczywiscie dzieje sie za zgoda AUTORA (pomijajac moja eklame" gdyz to robie oslepiony gra:D)

UWAGA!!! Zeby grac w te gre nalezy posiadac pelna oryginalna":D gre Close Combat III!!!

Oto strona na ktorej znajdziecie MOD`a

http://close-combat.net/

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Grales moze w Medal of Honor. Jesli tak hestem ciekaw jak wypada porownanie. W MOHAA zauwazylem wiele ciekawych detali jak chocby filtry HES 2,4 ktore wystepowaly rowniez w MRU. Tak wogole zastanwialem sie nad rekonstrukcja MRU w enginie gry lub w programie 3D
Napisano
Witam!!!

Mohaa to zupelnie inna graq. Close Combat to seria gier taktycznych osadzona w realiach II Wojny Swiatowej.
Choc Mohaa i MohS sa fajnymoi giercolami.

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Ta gra jest naprawde niezla, a jak juz z udzialem polakow to chyba nie odejde od kompa. :))))))))))))))
p.s.
Znasz moze jakis polski serwer aby pograc przez net???
Napisano
CC III to rewelacja !!! Ja tłukłem w nią dobre 3 lata :) Zawsze ruskimi w 1941 roku - mozna było przymnknąc oko i traktować ich jak Naszych - w końcu tez maximy i mosinki były u nas ... samochody pancerne i t-26 hie hie hie :) - podobnie jak ich ppanc 47 mm . To była gra - od dłuższego czasu było słychać że powstaje polski mod tej gry. jakby już to ktoś miał to proszę o info na maila - nie mam sieci w domu i nie mam jak tego sciagnąć (precież nie na dyskietki ...)
A co do Medal of Honor - graliscie w dodatek Spearhead ? Tam mozna powalic z mosinka i naganta - to niezła frajda dla miłosników 1939 roku - szczególnie nagant ;)
Napisano
Coś wątek nie w temacie a może w temacie ale skoro tak się rozwinął to nie skasuje ( a jak :) ) i dodam swoje.
Ostatnio czytałem na forum Battlefield1942 że ludzie zamierzają zrobic mapki i mody z polskim wrześniem. Będą tankietki i cała reszta.
Napisano
Witam!!!

Moze troche nie jasno sie wypowiedzialem ale ten MOD JUZ JEST do sciagniecia na tej stronie. Z tym ze serwer jest raz szybki raz wolny. Nie jestem pewien ale chyba szybciej chodzi w dzien bo w nocy mialem transwer 1.5 KB/s :D a biorac pod uwage ze mod ma chyba 37 MB to troszke sie sciagal. Do tego jest jeszcze zip muzyczny znowu jakies 23 MB. Ja juz gralem i jestem pod wrazeniem:D Ma kilka niedociagniec ale.....

Nie znam stronki na Polskim serwerze:(

Bolas na tej stronie ktora podalem jest zamieszczony w forum link do twojej. Poprostu ludzie nie wiedzieli nic na temat wrzesnia i ktos podal kilka linkow:D

Medal of Honor Spearhead (MOHS) jest cool najlepsze jest ladowanko u kogos w szopie:D

Battlefield 1942 moim skromnym zdaniem jest......... No nie wiem mi osobiscie nie przypadla do gustu.

Jeszcze na koniec Poszukuje gry Eastern Front 2" tam tez podobno mozna walczyc we wrzesniu!!!

Z powazaniem vonadamski
Napisano
Dodatek do MOHA jest gorszy niz gra bo jest schematyczny i nie mozna juz sobie poszalec. Ja czekam z utesknieniem na Hidden&Dangerous 2. To bedzie gra.
A jak Wam sie podobal WOLFENSTEIN?? Moze umowimy sie na sieci kiedys??
Napisano
MOD Polska do CC3 jest naprawdę świetny, dzisiaj go dopiero odpaliłem ale podstawowym mankamentem jest brak map z kampani wrześniowej (trochę dziwnie broni się Kremla polskimi jednostkami) Ale widocznie nie można mieć wszystkiego. :)
Napisano
Wolfenstein wg mnie jest super gierka, pomijam oczywiscie realizm wydarzen. Grafika rewelacyjna, szczegolnie tekstury i swiatlo. Gdy pozniej zagralem w MOHAA to jakas ta grafika nie za bardzo...
Wiekszosc gier tego typu ma spore ustepstwo na rzecz grywalnosci, mianowicie kazdy z naszych herosow biega z cala zbrojownia na plecach i magazynem amunicji w kieszeniach :-) W bt1942 rozwiazali to lepiej dajac graczowi do wyboru glowna bron, pistolet i granaty. Poza tym w bt1942 mg przegrzewa sie a w MOHAA strzelaj brachu przez wiecznosc cala a i tak sie nie przegrzeje.
Napisano
W Portalu Strategów jest jedynie odnośnik do pliku z modem na close-combat.net.
Natomiast w Portalu jest <a href=http://stratedzy.com/modules.php?op=modload&name=Forums&file=viewforum&forum=5"> Forum </a> moderowane przez 7TPSul'a ( autora polskiego moda ).

adres: <a href=http://www.stratedzy.com"> www.stratedzy.com </a>
Napisano
Mały błąd z adresem strony http://stratedzy.com/modules.php?op=modload&name=Forums&file=viewforum&forum=5

poprzednio coś źle wpisałem . przepraszam...
Napisano
A ja dorzucę jedna grę: Steel Panthers World at War"
Co prawda nie ma polskich scenariuszy , ale jest prosty edytor i można pograć.Z tego co mi wiadomo to gra jest freeware.

Pozdrawiam Merlin
Napisano
Z ciekawości zerknąłem na Steel Panther i fakt gra jest całkowicie darmowa, do tego są poprawki zrobione przez polaków do gry, są polskie mapy np. Warszawa Wola 1944, są TKS-y :) niech pomyślę kto jest ich fanatykiem, hmm... i wiele innych.
Sam niestety nie gram w gry, ale jestem ciekaw ile osób z forum zawala" noce przez różne gry wojenne.
Jeżeli jest zapotrzebowanie to mogę dodać dla chętnych nowy dział forum. Nie trzeba będzie się ukrywać i ukradkiem przemycać tematów na ogólnym.
Napisano
Witam
Bocian to dobry pomysl.
Sam zawalam nocki... ostatnio w super gierke Deadly Dozen: Pacific.. mysle ze jest wiecej fanow wojennych rozgrywek.
pozdr
rk
Napisano
Moim zdaniem Steel Panther oraz Close Combat to kultowe strategia o WWII. Obydwie cechują się ogromnym realizmem. Dlatego chyba tak dużo jest różnych MOD'ów, KOB'ów itd.
Cieszę się , że wśród modów do CC pojawił się także Polski.
  • 2 months later...
Napisano
Na forum portalu strategów 7TPSul zapowiada nowego polskiego moda na CCV. Na wrzesień. SUPER !!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie