honzo-1 Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Witam wszystkich.Trafiła mi się onegdaj taka odznaka i nigdzie nie mogę jej znaleźć aby dokonać konkretnej identyfikacji.Możeznajdzie się ktoś,kto wie ?Pozdrawiam.Honzo
DTH Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 Heh honzo, na przyszlosc przysylaj wszystkie odznaki, nie tylko te wojskowe;) Ta harcerska, to odznaka 25-lecia V Poznanskiej Druzyny Harcerskiej im, ks. Jozefa Poniatowskego. Po wojnie wyszla jeszcze jedna, 35 lecia, identyczna we wzorze (1913 - 1948), wzoorowana na przedwojennej.Honzo, gdybys chcial sie jej pozbyc, to ja mam znajomego maniaka harcerstwa,ktory chetnie z Toba ponegocjuje:)
honzo-1 Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Napisano 22 Styczeń 2005 Jak miło DTH.Bardzo przepraszam,że Ci jej nie podesłałem ale - jak mi Bóg miły - zapomniałem o niej.Dopiero ostatnio jak przeglądałem akcesoria" do otoczki" wystawy,to skądś się raptem wysypała" no i przypomniałem sobie o tym forum.A ta druga przy okazji.Negocjacje ?!- bardzo proszę.To załatwimy na priv.Zdrówka życzę.
honzo-1 Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Witam wszystkich.Trafiła mi się onegdaj taka odznaka i nigdzie nie mogę jej znaleźć aby dokonać konkretnej identyfikacji.Możeznajdzie się ktoś,kto wie ?Pozdrawiam.Honzo
honzo-1 Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Jak już się pytam,to jeszcze jedna odznaka do identyfikacjiHonzo
bocian1 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Ta pierwsz wydaje mi się że może to być jakaś odznaka pamiątkowa jakiegoś hufca ZHP z Poznania,wydana po wojnie(a może i nie)Pozdr.
tasiek Napisano 23 Styczeń 2005 Napisano 23 Styczeń 2005 DTH a może Twój znajomy będzie coś wiedział na temat tej klamry Z jakiego okresu ona pochodzi . Czy to klamra przedwojennapozd.
Pytanie
honzo-1
Witam wszystkich.
Trafiła mi się onegdaj taka odznaka i nigdzie nie mogę
jej znaleźć aby dokonać konkretnej identyfikacji.Może
znajdzie się ktoś,kto wie ?
Pozdrawiam.
Honzo
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.