Darda Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2005 Mam prośbę – czy ktoś z Szanownych Forumowiczów mógłby podać, jakie jednostki stacjonowały w Łodzi pod koniec roku 1920 i w 1921? Mam problem z określeniem przydziału żołnierza z tego zdjęcia. Zdjęcie wykonane zostało w zakładzie fotograficznym przy ulicy Zakątnej 28 (dziś to chyba Pogonowskiego – nie znam Łodzi, więc nie jestem pewien). Domyślam się, że zakład ten był w pobliżu koszar, bo chyba nie jeżdżono na drugi koniec miasta, by zrobić sobie pamiątkową fotkę.Intryguje mnie też rozpięty guzik przy kurtce – przy tak starannie upozowanym zdjęciu raczej mało prawdopodobne jest niedbalstwo, rozpięty jest więc chyba celowo.Pozdrawiam, Darda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darda Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2005 SORRY, niewiem dlaczego znów mnie tu wrzuciło - miało być na główne - PRZEPRASZAM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 Napiszę to co wiem. Tam w okolicy były koszary przed wojną.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.