Skocz do zawartości

kp103ż

ben671

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zwracam się z prośbą.
Gdzie można kupić tranzystor KP103Ż.
Czy tranzystor j176 jest odpowiednikiem 1:1
tranzystora KP103Ż.
Napisano
Witam!
Zastap go 2N3820 w moim PI jest taki i dziala z odzysku to byly w ktoryms modelu TV Rubin. zapomniane sklepy elektroniczne(bomisy) moga miec, a polski odpowiednik to BSWP-30 ale to juz przeszłosc:(
Pozdrawiam i powodzenia
Red alf
Napisano
Witam!
Zastap go 2N3820 w moim PI jest taki i dziala z odzysku to byly w ktoryms modelu TV Rubin. zapomniane sklepy elektroniczne(bomisy) moga miec, a polski odpowiednik to BSWP-30 ale to juz przeszłosc:(
Pozdrawiam i powodzenia
Red alf
Napisano
Składałem go wiele lat wcześniej potem dorobiłem inną przetwornicę minusową na takim NE555 ,a na końcu zastosowałem dwa źródła napięcia +-12V lub +-9V i to okazało się najlepsze, dwa mała akumulatorki plus ładowarka. Pamietam,że schemat był od tego samego człowieka, potem dostałem od niego całą dokumentację do teraźniejszego F555
Pozdrawiam
Napisano
Jest to dokładnie przerobiony kolejny raz SANDBANKS. Moja szczera rada abyś odpuścił sobie ten projekt w tej wersji
Dosłownie przed godziną robiłem cuda aby uruchomić to pewnemu koledze, totalna klapa.Ukad pracuje ,ale trzeba zrobić kilka sztuczek do tego zasięg pozwalający szukać kombinerek pod dywanem, ale nie stoi nic na przeszkodzie aby od razu na tym układzie postarać się o powrót do pierwowzoru, przynajmniej z zasilaniem, ale trzeba zrobić kilka przeróbek. Dalej jestem za zastosowaniem zasilania symetrycznego co pozwoli uniknąc przetwornicy kosztem niewielkiego wzrostu wagi. Na koniec,lepiej pokusić się o złożenie Jabelka przynajmniej jest pewność ,że zadziała i nie ma problemów z częściami a zasięgi są przyzwoite. Piszę tak ponieważ specjalnie kupiłem go dla testu i dałem do poskładania 15latkowi i o dziwo wszystko gra i buczy bez zbędnego strojenia. Można go kupić dwie dychy taniej
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie