Gość Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 Witam kolegów. Czy ktoś z was przeszukiwał lasy Owczarni. Słyszałem, że w 45r. w lesie tym zostali otoczeni wycofujący się niemieccy cywile,którzy wyrzucali swe kosztowności jak popadnie. Nie liczę na to,że pod każdym krzaczkiem,w każdym dołku...ale chciałbym wiedzieć
Gość Napisano 10 Styczeń 2003 Napisano 10 Styczeń 2003 Irek,ciekawość to pierwszy stopień do piekła......:)))
Gość Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 Owczarnię przy obwodnicy ok. 1 km od marketu 'GEANT'.
Bocian Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 Ok to może ja doprecyzuję. Zapewne chodzi o Gdańsk. Pamiętaj że to czytają ludzie z całej polski a parę miejsc o podobnej nazwie znajdzie się w tym kraju.
Gość Napisano 15 Styczeń 2003 Napisano 15 Styczeń 2003 ... w okolicy Gdańska było wiele kotłów i wiele zostało zakopane... Jak chcesz coś znaleść, to nie pytaj z nazwy a szukaj, bo inni sprawdzą Twoje info w tzw. międzyczasie i Ci odpiszą na pytanko... A wracając do tematu to nie był kocioł a zator drogowy spowodowany przez Armię radziecką która szła w przeciwną stronę... Niewiele tam znalazłem, co nie znaczy ,że nic nie ma. Wieści gminne donoszą , że właśnie gdzieś tam...
Gość Napisano 16 Styczeń 2003 Napisano 16 Styczeń 2003 Dwie tony odłamków, garść łusek obu stron i kilka ciężarówek śmieci rozwleczonych po lesie przez lokalnych mieszkańców i działkowiczów.
Gość Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Mieszkam w osowej i faktycznie niewiele można tam znależdz oprócz grzybów. Chociaż ten kto szuka znajduje . dlatego warto wybrać się w tą okolice. Teren jest dobrze ufortyfikowany ,ale naprawdę ciężko znależdz coś zadowalającego oprócz dużej ilości łusek i odłamków. Ale jak wiadomo trzeba penetrować miejsca wielokrotnie przeszukane pozdrawiam
yupiter Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Uffffff, a już myślałem, że chodzi o Owczarnię na Jurze i właśnie zacząłem się pakować :-(((
Mathew Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Pakuj się, pakuj. Do czwartku niedaleko. Dzisiaj wokół Owczarni (Jura) było 3 cm śniegu, który na szczęście szybko stopniał. Na polach tworzy się już skorupa ale las jest jeszcze możliwy. PozdrawiamMat
Raned Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Dużo łusek i odłamków to może i było, ale już dawno zostały oddane na złom. Trudno tam cokolwiek znaleźć (to na wszelki wypadek, gdyby organizowano wycieczki autobusowe z poszukiwaczam z centralnej Polski).
majcher Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Mieszkam obok - kilogramy odłamków, garść łusek - teren wielokrotnie przekopany i przerytypzdrmajcher
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.