Skocz do zawartości

Porcelanow zapiecia do butelek !

RAJTEKZKS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jakis czas temu wpadlo mi w rece kilkadziesiat porcelanowych zapec do butelek poniemieckich" z moich terenow(Lubuskie)Od tamtej pory zbior powieksza mi sie systematycznie.Wiem,ze na forum jest kilka osob,ktore rowniez interesuje ten temat.I wlasnie do nich skierowana jest ma prosba:
-czy moglibyscie napisac jak przechowujecie ,eksponujecie swe zbiory
-czy mozna prosic o fotki zbiorow
Bylbym naprawde wdzieczny !!
Pozdrawiam
Rajtekzks
Napisano

witam
porcelanki z mojego miasta wyeksponowałem w ten sposób, przedstawiając herb i niemieckojęzyczną (polskich browarów i rozlewni nie było) nazwę miasta (Dt.Eylau)oraz najbardziej charakterystyczną budowlę-kościół z XIVw. Proszę o opinie na temat tej formy ekspozycji. Pozostałe kapselki trzymam w specjalnych drewnianych skrzynkach.
pzdr
Barnaba
aus Dt.Eylau

Napisano
Dla mnie bomba!!!Super to wyglada!!Gratuluje pomyslu!A czy daloby rade zaprezentowac foto owychdrewnianych skrzynek"??Naprawde bylbym zobowiazany!!
Pozdrawiam serdecznie
Napisano
Witam!W moich zbiorach tez znajduje się sporo kapselków porcelanowych, w szczególności z Landsberg a/W!Interesuje mnie historia starych browarów w tej miejscowości(Gorzów Wielkopolski).Osobiście kapselki przetrzymuję w drewnianych skrzyneczkach ale to co pokazał kolega wyżej bardzo mi się spodobało i chyba zrobię sobie taie tablo jakie on posiada!POZDRAWIAM SKINSS!
Napisano
skin ss mam parenascie kapsli podwojnych porcelanek po piwie i winie niemieckim jakby co to moze sie wymienimy ???
moj nr gg to 4597583
pzdr granat=marek:)
Napisano

Ostatnio znalazłem coś takiego (Puszcza Nadnotecka). Jakby ktoś chciał to odstąpię gratis (będę prosił o zwrot kosztów przesyłki).
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie