Skocz do zawartości
  • 0

fotki hełmów ruskich wz.40 dla DOMINO

tg13

Pytanie

Napisano

to fotki które Ci obiecałem ,jakoś niemogę wzrokiem trafić w poprzedni wątek dlatego rzucę te fotki w nowy

pierwszy niewątpliwie wojenny sześcionitowiec,do końca nie udało się wyjaśnić skąd polski orzeł i nowa wartsrwa farby- wewn atrz jak najbardziej orginalna wojenna farba rosyjska-taką samą często widywałem na wykopanych hełmikach rosyjskich

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

widok od przodu, wczesny orzełek przynitowany do hełmu- mamy co do tego pewne przypuszczenia dlaczego ale to tylko domysły...

Napisano

widok od dołu...z tego co pamietam ten hełmik ma jeszcze odmiane z inaczej wyprofolowanym przodem hełmu-jakoś tak bardziej wydłużony jest-tego fotki narazie nie mam.

Napisano
mam nadzieję że nic nie pomieszałem, w ruskich hemach niby trudno się zgubić - trzy wzory sprzed 45- 36,39(40I) i 40 ale popłapcie się w powojennych -szczegolnie że jakoś nie natrafiłem na żadne konkretne opracowanie na ten temat:)jak macie to podzilecie się namiarmi na to:)
Napisano

i na deser(jak umieszczam już fotki:) hełm rosyjskich oddziałów specjalnych-bez zobaczenia w książeczkę nazwy niepowtórzę- to później

wykonnany z trzech tytanowych płytek(hełm nie jest monolitem!!:) troche ciężkawy ale naprawdę dobrze dopasowywyuje się do głowy (nosiłem go z pół godziny:) i podobno nieźle chroni głowę:)można było go podziwiać na fotkach i relacjach z Czeczeni...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie