Skocz do zawartości

Sesacyjne Borne Sulinowo!

wons

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dzisiejszej prasie, a mianowicie Głosie Pomorza", na pierwszej stronie można przeczytać:

Nie do wiary
Broń atomowa schowana jest gdzieś w jeziorze, duchy radzieckich żołnierzy wciąż straszą, a teren do dziś jest skażony radioaktywnie - showmani z programu Nie Do Wiary w TVN odkrywają przed widzami z całej Polski Borne Sulinowo. Już w niedzielę!
W mieście się zagotowało, bo ludzie uważają, że program zaszkodzi miejscowości. I to po raz drugi.
-Zniechęci do nas wszystkich - krzyczą mieszkańcy - Głupot tam ci filmowcy naopowiadali, a turyści uwierzą. Powiem szczerze, że po pierwszej edycji programu, a było to ze trzy lata temu, mieliśmu naprawdę dużo mniej gości - denerwuje się Anna Chmielewska, łaścicielka pensjonatu "Anna. Podobnie mówią inni hotelarze z Bornego. Władze miasta słały nawet protesty do telewizji TVN. Na nic. Ponowną emisję zaplanowano na niedzielę o godz. 22.45.
Chcieliśmy porozmawiać o programie z jego autorem Maciejem Trojanowskim. Niestety, był wczoraj nieuchwytny. (qba) "

Wygląda na to, że TVNowski Koń Trojanowski, przepraszam, Trojański znowu atakuje! Nie wiem jak Wy, ale ja mam zamiar zobaczyć tem program, choć prawdopodobnie szlag mnie trabi już na początku.
pozdr. wonsY
Napisano
Miastu pozostaje tylko zrobić własne pomiary i wystąpić na drogę sądową.
Ironrat
PS. Rosjanom nie chciało się tego wieźć więc atomówki wrzucili do wody. Ha, a myślałem, że TVN mnie już niczym nie zaskoczy.
Napisano
To nie bomby atomowe leza w jeziorze to atomowy okręt podwodny wraz z nuklearnymi pociskami balistycznymi ruskie zatopili bo w okolicy nie było skupu metali.
pozdrawiam
Napisano
ojej to w naszym kraju jest piersze jezioro z cięzką wodą?? Trzeba powiadomić przewodniczącego Andrzeja L. On wie jak to wykorzystac !!:)Śwat jest pełnen świrów!!!!!
pozdr. MJ
Napisano
Ten program to chyba jest skierowany do jakichś ćwierćdebili. Jak zobaczyłem w nim kiedyś jak z Riese (bodajże z Włodarza) nurkowie wyciągaja skrzynki z bronią z iezbadanej sztolni" to dostałem ataku śmiechu.
Pozdrawima L.
Napisano
Dokladnie tak bylo. Nie dosc, ze wyciagneli skrzynki z bronia, ktore wczesniej tam sami umiescili, to na dodatek wlazili do Wlodarza (podobno) przez szyb wentylacyjny jakby nie mogli normalnie, po bozemu... :-)
pozdr
Napisano
Też oglądałem Nie Do Wiary o Riese". Szok i kupa śmiechu.
Znam trochę Borne, więc tym razem też najpierw mnie trafi szlak, a później dostanę histerycznego ataku śmiechu! ;)
pozdr. wonsY :)
Napisano
TVN odkryje na pewno rosyjski Czrwony październik" co to go niby amerykanie przejęli, ale ruscy ten okręt ukryli w Bornie Sulinowie a zgonili na jankesów
Napisano
Mogę się nawet założyć że będą drązyć temat zatopinonej wyspy" snując jakieś niesamowite hipotezy:) Z ciekawością popatrzę. Pozdrawiam L.
Napisano
no Panowie i Panie: popkorn w ręce i powolutku przed telewizory. a później zapraszam do dyskusji.
pozdr i miłego oglądania ;)
Napisano
Hi hi hi fachowiec typu Komendant Strazy Miejskiej praktycznie wszystko wyjasnił.Wartownicy z Ostra bronia"(pewnie ostrzyli kałasze przed wartą albo mieli Halabardy?)Dwumetrowe drzwi schron itp.No i ci specjalisci w Specjalistycznym sprzęcie do nurkowania w rejonach niebezpiecznych"(to chyba te żółte rurki którzy w nieprzejżystej wodzie zmierzyli teren lasu(0,5 ha jakby ktoś zapomniał)Moim zdaniem(zaznaczam skromnym)powinnismy cała dyskusję z tego forum(nie tylko ta ale wszystko)przeniesc na forum Nie do wiary.Pan Trojanowski z wysokiej klasy specjalistami wyjasnił by na pewną każde pytanie typu Co to jest? i każda teorie np Jak sadzicie.......
I na pewno miałby racje
Pozdrawiam
Napisano
Ale jazda! Z tego co zrozumiałem powszechnie wiadomo jest że tam gdzie istnieje podwodny las, tam musi być podwodny dworzec kolejowy i podwodne miasto.
Co do ściśle strzeżonego obiektu, to jest to bzdurą. Byłem tam osobiście w 1996 roku, jak szwejk odebrać swojego miśka który był odkomenderowany do KLZ-tu w Nadarzycach i jakoś żadnych psów z wartownikami nie widziałem.
Faktej jest że wjeżdżając od strony Krągów musieliśmy się wyspowiadać na 2 lub 3 WAJ-ach a dalej nikt nas nie pytał po co tam jedziemy.
Uśmiałem sie do jak na dobrym kabarecie
Pozdrawiam Medard
PS. Służyłem w Debrznie, a w Nadarzycach mieliśmy Lotnisko zapasowe.
KLZ to znaczy kompania lotniska zapasowgo,jakby ktoś nie wiedział
Napisano
To co NDW robi jest juz po prostu niesmaczne. Patrzac z boku mozna pomyslec ze eksploratorzy to banda kretynow, ktorzy za kazdym krzakiem widza wejscie do podziemnego miasta... ale lepiej byc cicho bo jak mowia w NDW o niebezpieczne".
Chcialbym zaproponowac aby podobnie jak w przypadku listu do Rzecznika powstal list do szefostwa TVN z prosba (lub zadaniem) by NDW nie robilo juz wiecej programow eksploracyjnych. A moze skarge do sadu zlozymy za to ze NDW psuje wizerunek eksploratorow?
Gdyby ktos robil programy osmieszajace dzialkowcow lub wedkarzy zostalby zlinczowany, ale oczywiscie poszukiwacze skarbow to tacy dziwacy, ze mozna pokazac jak to szukaja fabryki amunicji zbudowanej pod jeziorem lub UFO ukrytego w Gorach Sowich.
No ale oczywiscie media musza byc wolne, niezalezne i obiektywne" (czyli pozbawione zasad i norm).

nie wiem jak Wy ale ja czuje obrzydzenie do tego co robi NDW.

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Sprostowanie do poprzedniego mojego postu. W Bornem Sulinowie byłem w 1986 roku a nie w 1996. Przepraszam.
Pytanie do forumowiczów. Czy ktoś służył w Debrznie w latach 1984-1986????????
Pozdr. Medard
Napisano
nastepny temat programu Niemcy uzywali Nautiliusa kapitana Nemo ktory zatopiony jest w jeziorze Resko Te programy i cala otoczka sa zalosne pzdr obert8
Napisano
A widzieliście ten o studni w Chwarszczanach prowadzącej do tajnego tunelu Templariuszy???;)
Sam autor nie pofatygował się do niej zejśc wysyłając pasjonata z sąsiedztwa wyposażonego w kamerę, który po trzech uderzeniach prętem o dno wiedziłą już,że jest pod nim korytarz. :)
Tradycyjnie dalsze badania okazały się kosztowne i niebezpieczne ale......powrócimy do sprawy jak tylko okaże się to możliwe..." :))))
Pozdrawiam z przymrużonym okiem L.
Napisano
w następnym odcinku: czy to duchy u-botów zatopiły kursk? A może stara załoga Kriegsmarine grasuje na trójkącie bermudzkim - cała histroia już za tydzień :D. Sądze ze panowie przed każdym programem piją litr spirolu żeby sie nie śmiać podczas mówienia bzdur :)Za nideługo okaże się ze w Klewkach mamy portal międzynarodowy - Afganistan - Polska, przez którego przechodzą talibowie... i w dodatku mamy świadków - PANA ENDRIU Leppera :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie