RugbyWybrzeze Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Witam wszystkich czy ktoś z was ma może jakieś informacje na temat tunelu który na 100% znajdował sie pod stadionem gdańskiej lechi?? z tego co mi wiadomo zaczynał sie gdzies w okolicach ulicy traugutta i wychodzil w skarpie lub w trybunach za zegarem podobno został zasypany w czasie??po wojnie?? Ma ktoś na ten temat jakies informacje lub chciałby razem spróbowac do niego dojsc i odkopac??Pozdrawiam
julianni Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Szanowny kolega chyba nie bardzo wiec co pisze. Odkopac tunel ? (smiech) a i zejsc do zasypanego sie nie da. Wiesz ile pracy, czasu i gotowki trzeba wlozyc w takie przedsiewziecie ?
mac Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Tam są tylko wkopane w skarpę wielkie zbiorniki retencyjne. Do wejścia można się dostać albo od strony stadionu, albo od Sobieskiego. Zobacz xzn.prv.pl
RugbyWybrzeze Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 do kolegi julianni ja czekam na informacje a nie na uwagi ile co jak!!! ja w przeciwienstwie do wielu ludzi z tego formum cos robie a nie tylko siedze za klawiatura i pisze aahh jakie to trudne ojjj jakie to cięzkie itp!! trzeba wstac ruszyć tyłki z przed komputera i kopac a nie tylko ględzic!!! enddo kolegi Mac o tym zbbiorniku wiem miałem kiedys tam w okolicach działke.Chodzi mi o coś zupełnie innego wspomniał kiedys tym tunelu autor 30dni w artylkule o rozbudowie stadionu lechi i mówił mi dziadek,tunel na 100% istnieje. Mam wytypowane 2 mjejsca wylotu od strony stadionu natomias od strony wlotu na truguta to cięzko same domy i najprawdopodobniej wlot znajduje sie na terenie prywatnym!! niezdziwiłbym sie jak by był w którymś z garazy które wchodza w skarpe Pozdrawiam
julianni Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Szanowny kolego. Nie mam zamiaru sie licytowac z Toba kto co robi. Kazdy robi wszystko na miare swoich mozliwosci. Moze kolega przedstawi mi i grupie kolegow coz takiego tam jest ze oplaca sie wlozyc w to pieniadze. Ja osobiscie wolalbym zajac sie innymi niszczejacymi zabytkami. pozdrawiam
RugbyWybrzeze Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 Nierozumiem jednego po co naklady finansowe ??? co ty chcesz koparkami jeździc 8 ludzi kopiacych na zmiane to jest jakies 2 dni max roboty tunel przyypany okolo 2 metry ziemi wiec ja niewidze problemu i niewidze tu kosztów! skończmy te dyskusje i wrócmy do tematu czy kto kolwiek ma jakies informacje na temat tunelu???Pozdrawiam
jaca2003 Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Hi hi hi to tam tez jest tunel?Na Stogach za piekarnią Kraskowskiego jest schron .A ze schronu jak wiesc gminna niesie idzie tunel na Westerplatte.Moze warto tego poszukać?Hi hi hi A swoją drogą sa jeszcze jakies legendarne tunele w Gdańsku?Pozdrawiam
adam242 Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Gdybyście chcieli zająć się sprawą tego tunelu to mogę ze swojej strony zaoferować przeprowadzenie pomiarów elektrooporowych w celu ustalenia jego przebiegu i drożności . Jeśli tunel przebiega pod chodnikiem , betonem lub drogą to możnaby skorzystać z georadaru.adam242@eksploracja.org.pl
RugbyWybrzeze Napisano 13 Styczeń 2005 Autor Napisano 13 Styczeń 2005 Cytuje fragment o tunelu z gazety 30dni ,,Inna ciekawostką był wybudowany przez niemców pod wzgórzem tunel do dzisiajszej ulicy traugtta.Nie wiadomo jednak do czego miał on służyc i jak był duży ,ponieważ został zasypany na polecenie Urzędu bezpieczeństwa po 1945r''Bardzo dziwna sprawa z tym tunelem dziadek mówil ze chodzila plotka ze do tunelu zwieźono broń niewypały i wszelki okoliczny złom dlatego go zasypano -Traktuje to troche z przymrózeniem oka ale sam fakt wejscia do tego tunelu był by bardzo interesujacy Są chętni na podjecie jakich kolwiek prac?Myśle ze był to tunel cywilny powinny być jakies wywietrzniki niema po nich śladu!! teren jest dośc wąski tylko jak zalokalizować wejście:>???
julianni Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Jesli zbadales zawal i wiesz ze jestes w stanie go przekopac recznie to calkowicie zmienia postac rzeczy :) Jak bedziesz zdecydowany na prace to wal na maila ja sie pisze :)
kupolot Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam!Bardzo ciekawa sprawa. Z jakiego numeru 30 Dni jest ten cytat?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.