wojna1939 Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Napisano 1 Kwiecień 2005 Chwała,der K.: czy to z tego miejsca, o którym mówiliśmy owego wieczornego wypadu? gdzie pięć kółek i płomień? spory rozrzut: łuski, kule, finka", sztućce i fingerek ...aż nie chce mi się wyjeżdżać - tymbardziej, że pogoda ma być letnina prawie ... Udanych łowów sobotnio - niedzielnych. Informujcie o sukcesach i nie tylko ...Bywajcie - M.
omen Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Witajcie !Skoro cała wycieczka nie może się zebrać jednego dnia , to proponuję NA RATY. Pierwszy rzyt w sobotę rano , następny desant w niedzielę.Czekam na komenrarze.Pozdrowienia !R
Jarosław Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Witam:Jestem za takim rozwiązaniem.Pozdrawiam .J.
der K. Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 WitamWojna: Miejsce w okolicy naszej słynnej Góry Ch. ,i bardziej wygląda na miejsce pikników ,spacerów niż na śmietnik ,zrzutowisko.Wyszedłem na spacer z wykrywką... Co do niedzielnego wypadu ,to gdzie lecimy?pzdr der K.
omen Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 witajcie !!Straciłem uczucie do mojej wykrywki , dlatego do czasu ngycia nowej występuję jako KIBIC. Dostosuję się do większości.Pozdrawiam !R
LeoN_39-45 Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 do kolegi omena jak widze nie tylko Ty masz ten problem ja mam jeszcze brak czasu pozdrawiam i milej nocy dla koszalinskich kopaczy
Jarosław Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam panów.Dzisiejsze wykopki przedobiadowe to wyniki 10 łusek od Mauzera, 5 łusek od TT, broszka do apaszki,i wiele innych ie ciekawych rzeczy 4 szt X".. P.S tak mnie to wciągnęło ze po obiedzie tez ide!!! Jak ktoś miałby chęć iśc to jestem pod telefonem kom.
omen Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam 1Kolego RACZEK , nie zasłaniajcie się jakimiś broszkami , czy innym urobkiem - mieliście dać sygnała odnośnie WAŻNEJ sprawy !???Wracając do rzeczywistości - pobudka panowie !!W łikend ( jak aura dopisze ) trzeba poważnie zainaugurować wiosnę 05 r.Pozdrawim !R
Jarosław Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 witam:A może na mojej działce zrobimy ,, są dwa wyjścia. jedno - mokre militaria itd. drugie - tradycyjne wykopki .W sobote , co wy na to ?????? Pozdrawiam .J.
wojna1939 Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Napisano 4 Kwiecień 2005 Chwała,jak udał się łik end?Właśnie wróciłem do K.O.: sprawa załatwiona - czekam na sygnał od kuzyna (cena, gdzie i kiedy odbiór) - pojechał teraz na dwa tygodnie nad morze bawic się w wojsko. Planuje kolejny wyjazd na misję - nie może usiedzie w domu.Latałem trochę z pikaczem - bez rezutatów. Zgłosił się do mnie człowiek, który ma namiary na zakopane srebra. Człowiek jest starszy - więc ... zweryfikuję miejsce w możliwie najkrótszym czasie.Czekam na relacje z soboty i niedzieliBywajcie - M.
der K. Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 WitamW łikend nic się nie działo ,nazbierało mi się spraw niecierpiących zwłoki. Ciekawe jak inni..Co do łikendu to zapowiada się ciekawie..:)pzdr der K.
LeoN_39-45 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Dla mnie ten jaki i każdy weckend bedzie pod znakiem prac ogrodniczych wiec jak widac z saperką się nie rozstaje. Pozdrawiam
wojna1939 Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Napisano 5 Kwiecień 2005 Chwała,słyszałem, że sporo się jednak działo koło posiadłości O. jakieś butelki, medale itp. Mam nadzieję na szerszą relację.der K.: w czwartek po pracy - pasuje?L.(ion): nazywasz to pracami ogrodniczymi - sprytnie - i ukrywasz przed kolegami znaleziska hi hi. R.: słyszałem rewelacje o Twojej wykrywce.Bywajcie - M.
luger Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 A taki był z Liona chłop poczciwy i jaki kopacz wytrawny;)W sobote z Raczkiem i Omenem spacerowaliśmy po działce Omena". Bez szczególnych znalezisk. Jak zwykle odwiedziliśmy leśniczówkę pozostawiając dla derK. kilka stalówek". Wyszedł mi tam nawed drobny kolorek w postaci miedzianej płytki stanowiącej wnętrzności harmonijki ustnej;) Po przeciwnej stronie drogi, gdzie na Liona mapie były zabudowania jest zaorany młodnik. Raczek trafił za tym młodnikiem dwie lolki od mośka. Najlepszym strzałem była, wyciągnięta przez Raczka juniora, z rzeki w okpolicach papierni, buteleczka z wytłoczonym na zakrętce napisem formaline".Omeny mocno zdegostowane pracą swojego wykrywacza podziwiały faune i florę polegując przy tym na ściętym drzewie:)Ja jestem chwilowo bez wykrywacza bo wysłałem swój do przeglądu, więc nie mogę planowac weekendu chyba, że w charakterze Liona:) Zastanawiamy się wspólnie z Omenem nad zakupem solarisów.Pozdrawiam L.
Jarosław Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Witam:)!!!Fanty wczorajszego dnia trafione na mojej działce,juz po oczyszczeniu.5 szt. naboi ćwiczebnych do Mauzera i monetka 500 marek z roku 1923.Pozdrawiam.....J....
der K. Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 WitamW: Sprawa czwartku jak najbardziej aktualna jak nie uleje.o: Do czego mamy się obudzić ,skoro poważny procent ekipy bez wykrywek. Chyba ,że do posiadówki w ogródku:)Nowy Lion: Ja już stalówek nie zbieram ,teraz tylko KOLOR!Do łikendu pzdr der K.
wojna1939 Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Chwała,nośne działki wykupione, chłopcy po sukcesach Raczka pogniewali się na swoje wykrywki, Zielony Potwór przemierza bezdroża, Lion ustąpił, wiosna znaczy ...... jakieś propozycje na łik-end?M.
der K. Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 WitamCo tak pocichli? Dzisiaj miałem 3 godz. wyrwę w pracy ,z której godzinę chodziłem po mojej działce". Efekty to 2x50 pf z 1920 ,kulka do muszkietu ,inne kulki ,że o PRL-lach i współczesnych nie wspomnę.To jak z tym łik endem?Ja proponuję trochę dalej Kocioł lub Kolberg.A może wiosenna wyprawka do H. zwanego Cz.?A jak myśli reszta ekipy?Pzdr der K.
Jarosław Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Witam: Fanty trafione dziś: 5 PFENNIG 1903 , 5 PFENNIG 1899 ,5 PFENNIG 1898 , 1 PFENNIG 1903 , 2 PFENNIG 1874 , 10 PFENNIG 1915 ,,,, 2 szt łuski do Mauzera ...pozdrawiam.. J...
luger Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 a bez wykrywacza nie mam się co porywać na weekend. Ewentualnie jako obserwator.Pozdrawiam L.
omen Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Witajcie !L. ( ten od ciężaru ) , nie łam się ! Ja też jestem praktycznie bez pikawki , a chętnie się gdzieś wybiorę.Kiedy podejmujemy decyzję dot. zakupu sprzętu ???Pozdrawiam !R
wojna1939 Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 Chwała,widzę, że wzięło Was na całego ze zmianą wykrywek. Co do łik. - to dla mnie może byc Kolbrg lub H. zwane po polskiemu Cz. Kopaczy (wycieczkowiczów) jest dosyc, więc można ruszac. Co do jutrzejszego dnia - rostrzygnie pogoda. SSmani przyniosą wieści.Bywajcie - M.
luger Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Omen decyzja już podjęta. Pozostaje mieć gotówkę w garści a to wiąże się ze sprzedażą dwóch wykrywaczy więc trochę potrwa zwłaszcza że ten lepszy pojechał na przegląd. A Ty już swój wystawiłeś na sprzedaż???Pozdrawiam L.
der K. Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 WitamW:Chłopaki zaczną targać fanty to i my zmienimy:)A jak z piątkiem ,ma ktoś wolne?Pzdr der K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.