Skocz do zawartości

Koszalin vol. III

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

Chwała,

der K.: czy to z tego miejsca, o którym mówiliśmy owego wieczornego wypadu? gdzie pięć kółek i płomień? spory rozrzut: łuski, kule, finka", sztućce i fingerek ...
aż nie chce mi się wyjeżdżać - tymbardziej, że pogoda ma być letnina prawie ...

Udanych łowów sobotnio - niedzielnych. Informujcie o sukcesach i nie tylko ...

Bywajcie - M.

• Odpowiedzi 494
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam
Wojna: Miejsce w okolicy naszej słynnej Góry Ch.
,i bardziej wygląda na miejsce pikników ,spacerów niż na śmietnik ,zrzutowisko.Wyszedłem na spacer z wykrywką...

Co do niedzielnego wypadu ,to gdzie lecimy?
pzdr der K.

Witam panów.

Dzisiejsze wykopki przedobiadowe to wyniki 10 łusek od Mauzera, 5 łusek od TT, broszka do apaszki,i wiele innych ie ciekawych rzeczy 4 szt X".. P.S tak mnie to wciągnęło ze po obiedzie tez ide!!! Jak ktoś miałby chęć iśc to jestem pod telefonem kom.

Witam 1
Kolego RACZEK , nie zasłaniajcie się jakimiś broszkami , czy innym urobkiem - mieliście dać sygnała odnośnie WAŻNEJ sprawy !???
Wracając do rzeczywistości - pobudka panowie !!
W łikend ( jak aura dopisze ) trzeba poważnie zainaugurować wiosnę 05 r.
Pozdrawim !
R

Chwała,

jak udał się łik end?

Właśnie wróciłem do K.

O.: sprawa załatwiona - czekam na sygnał od kuzyna (cena, gdzie i kiedy odbiór) - pojechał teraz na dwa tygodnie nad morze bawic się w wojsko. Planuje kolejny wyjazd na misję - nie może usiedzie w domu.

Latałem trochę z pikaczem - bez rezutatów. Zgłosił się do mnie człowiek, który ma namiary na zakopane srebra. Człowiek jest starszy - więc ... zweryfikuję miejsce w możliwie najkrótszym czasie.

Czekam na relacje z soboty i niedzieli
Bywajcie - M.

Chwała,

słyszałem, że sporo się jednak działo koło posiadłości O. jakieś butelki, medale itp. Mam nadzieję na szerszą relację.

der K.: w czwartek po pracy - pasuje?

L.(ion): nazywasz to pracami ogrodniczymi - sprytnie - i ukrywasz przed kolegami znaleziska hi hi.

R.: słyszałem rewelacje o Twojej wykrywce.

Bywajcie - M.

A taki był z Liona chłop poczciwy i jaki kopacz wytrawny;)
W sobote z Raczkiem i Omenem spacerowaliśmy po działce Omena". Bez szczególnych znalezisk. Jak zwykle odwiedziliśmy leśniczówkę pozostawiając dla derK. kilka stalówek". Wyszedł mi tam nawed drobny kolorek w postaci miedzianej płytki stanowiącej wnętrzności harmonijki ustnej;) Po przeciwnej stronie drogi, gdzie na Liona mapie były zabudowania jest zaorany młodnik. Raczek trafił za tym młodnikiem dwie lolki od mośka. Najlepszym strzałem była, wyciągnięta przez Raczka juniora, z rzeki w okpolicach papierni, buteleczka z wytłoczonym na zakrętce napisem formaline".
Omeny mocno zdegostowane pracą swojego wykrywacza podziwiały faune i florę polegując przy tym na ściętym drzewie:)
Ja jestem chwilowo bez wykrywacza bo wysłałem swój do przeglądu, więc nie mogę planowac weekendu chyba, że w charakterze Liona:)
Zastanawiamy się wspólnie z Omenem nad zakupem solarisów.
Pozdrawiam L.

Witam
W: Sprawa czwartku jak najbardziej aktualna jak nie uleje.
o: Do czego mamy się obudzić ,skoro poważny procent ekipy bez wykrywek. Chyba ,że do posiadówki w ogródku:)
Nowy Lion: Ja już stalówek nie zbieram ,teraz tylko KOLOR!
Do łikendu
pzdr der K.

Witam
Co tak pocichli? Dzisiaj miałem 3 godz. wyrwę w pracy ,z której godzinę chodziłem po mojej działce".
Efekty to 2x50 pf z 1920 ,kulka do muszkietu ,inne kulki ,że o PRL-lach i współczesnych nie wspomnę.
To jak z tym łik endem?
Ja proponuję trochę dalej Kocioł lub Kolberg.
A może wiosenna wyprawka do H. zwanego Cz.?
A jak myśli reszta ekipy?
Pzdr der K.

Chwała,

widzę, że wzięło Was na całego ze zmianą wykrywek.

Co do łik. - to dla mnie może byc Kolbrg lub H. zwane po polskiemu Cz. Kopaczy (wycieczkowiczów) jest dosyc, więc można ruszac.

Co do jutrzejszego dnia - rostrzygnie pogoda. SSmani przyniosą wieści.

Bywajcie - M.

Omen decyzja już podjęta. Pozostaje mieć gotówkę w garści a to wiąże się ze sprzedażą dwóch wykrywaczy więc trochę potrwa zwłaszcza że ten lepszy pojechał na przegląd.
A Ty już swój wystawiłeś na sprzedaż???
Pozdrawiam L.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie