wojna1939 Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Chwała,der K.: czy to z tego miejsca, o którym mówiliśmy owego wieczornego wypadu? gdzie pięć kółek i płomień? spory rozrzut: łuski, kule, finka", sztućce i fingerek ...aż nie chce mi się wyjeżdżać - tymbardziej, że pogoda ma być letnina prawie ... Udanych łowów sobotnio - niedzielnych. Informujcie o sukcesach i nie tylko ...Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Witajcie !Skoro cała wycieczka nie może się zebrać jednego dnia , to proponuję NA RATY. Pierwszy rzyt w sobotę rano , następny desant w niedzielę.Czekam na komenrarze.Pozdrowienia !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Witam:Jestem za takim rozwiązaniem.Pozdrawiam .J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 WitamWojna: Miejsce w okolicy naszej słynnej Góry Ch. ,i bardziej wygląda na miejsce pikników ,spacerów niż na śmietnik ,zrzutowisko.Wyszedłem na spacer z wykrywką... Co do niedzielnego wypadu ,to gdzie lecimy?pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 witajcie !!Straciłem uczucie do mojej wykrywki , dlatego do czasu ngycia nowej występuję jako KIBIC. Dostosuję się do większości.Pozdrawiam !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoN_39-45 Napisano 2 Kwiecień 2005 Share Napisano 2 Kwiecień 2005 do kolegi omena jak widze nie tylko Ty masz ten problem ja mam jeszcze brak czasu pozdrawiam i milej nocy dla koszalinskich kopaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam panów.Dzisiejsze wykopki przedobiadowe to wyniki 10 łusek od Mauzera, 5 łusek od TT, broszka do apaszki,i wiele innych ie ciekawych rzeczy 4 szt X".. P.S tak mnie to wciągnęło ze po obiedzie tez ide!!! Jak ktoś miałby chęć iśc to jestem pod telefonem kom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 witam:Broszka do apaszki . Pozdrawiam .J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 Witam 1Kolego RACZEK , nie zasłaniajcie się jakimiś broszkami , czy innym urobkiem - mieliście dać sygnała odnośnie WAŻNEJ sprawy !???Wracając do rzeczywistości - pobudka panowie !!W łikend ( jak aura dopisze ) trzeba poważnie zainaugurować wiosnę 05 r.Pozdrawim !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 witam:A może na mojej działce zrobimy ,, są dwa wyjścia. jedno - mokre militaria itd. drugie - tradycyjne wykopki .W sobote , co wy na to ?????? Pozdrawiam .J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2005 Chwała,jak udał się łik end?Właśnie wróciłem do K.O.: sprawa załatwiona - czekam na sygnał od kuzyna (cena, gdzie i kiedy odbiór) - pojechał teraz na dwa tygodnie nad morze bawic się w wojsko. Planuje kolejny wyjazd na misję - nie może usiedzie w domu.Latałem trochę z pikaczem - bez rezutatów. Zgłosił się do mnie człowiek, który ma namiary na zakopane srebra. Człowiek jest starszy - więc ... zweryfikuję miejsce w możliwie najkrótszym czasie.Czekam na relacje z soboty i niedzieliBywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 WitamW łikend nic się nie działo ,nazbierało mi się spraw niecierpiących zwłoki. Ciekawe jak inni..Co do łikendu to zapowiada się ciekawie..:)pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoN_39-45 Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 Dla mnie ten jaki i każdy weckend bedzie pod znakiem prac ogrodniczych wiec jak widac z saperką się nie rozstaje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2005 Chwała,słyszałem, że sporo się jednak działo koło posiadłości O. jakieś butelki, medale itp. Mam nadzieję na szerszą relację.der K.: w czwartek po pracy - pasuje?L.(ion): nazywasz to pracami ogrodniczymi - sprytnie - i ukrywasz przed kolegami znaleziska hi hi. R.: słyszałem rewelacje o Twojej wykrywce.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 A taki był z Liona chłop poczciwy i jaki kopacz wytrawny;)W sobote z Raczkiem i Omenem spacerowaliśmy po działce Omena". Bez szczególnych znalezisk. Jak zwykle odwiedziliśmy leśniczówkę pozostawiając dla derK. kilka stalówek". Wyszedł mi tam nawed drobny kolorek w postaci miedzianej płytki stanowiącej wnętrzności harmonijki ustnej;) Po przeciwnej stronie drogi, gdzie na Liona mapie były zabudowania jest zaorany młodnik. Raczek trafił za tym młodnikiem dwie lolki od mośka. Najlepszym strzałem była, wyciągnięta przez Raczka juniora, z rzeki w okpolicach papierni, buteleczka z wytłoczonym na zakrętce napisem formaline".Omeny mocno zdegostowane pracą swojego wykrywacza podziwiały faune i florę polegując przy tym na ściętym drzewie:)Ja jestem chwilowo bez wykrywacza bo wysłałem swój do przeglądu, więc nie mogę planowac weekendu chyba, że w charakterze Liona:) Zastanawiamy się wspólnie z Omenem nad zakupem solarisów.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 Witam:)!!!Fanty wczorajszego dnia trafione na mojej działce,juz po oczyszczeniu.5 szt. naboi ćwiczebnych do Mauzera i monetka 500 marek z roku 1923.Pozdrawiam.....J.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 5 Kwiecień 2005 Share Napisano 5 Kwiecień 2005 WitamW: Sprawa czwartku jak najbardziej aktualna jak nie uleje.o: Do czego mamy się obudzić ,skoro poważny procent ekipy bez wykrywek. Chyba ,że do posiadówki w ogródku:)Nowy Lion: Ja już stalówek nie zbieram ,teraz tylko KOLOR!Do łikendu pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2005 Chwała,nośne działki wykupione, chłopcy po sukcesach Raczka pogniewali się na swoje wykrywki, Zielony Potwór przemierza bezdroża, Lion ustąpił, wiosna znaczy ...... jakieś propozycje na łik-end?M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 WitamCo tak pocichli? Dzisiaj miałem 3 godz. wyrwę w pracy ,z której godzinę chodziłem po mojej działce". Efekty to 2x50 pf z 1920 ,kulka do muszkietu ,inne kulki ,że o PRL-lach i współczesnych nie wspomnę.To jak z tym łik endem?Ja proponuję trochę dalej Kocioł lub Kolberg.A może wiosenna wyprawka do H. zwanego Cz.?A jak myśli reszta ekipy?Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 Witam: Fanty trafione dziś: 5 PFENNIG 1903 , 5 PFENNIG 1899 ,5 PFENNIG 1898 , 1 PFENNIG 1903 , 2 PFENNIG 1874 , 10 PFENNIG 1915 ,,,, 2 szt łuski do Mauzera ...pozdrawiam.. J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 a bez wykrywacza nie mam się co porywać na weekend. Ewentualnie jako obserwator.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 Witajcie !L. ( ten od ciężaru ) , nie łam się ! Ja też jestem praktycznie bez pikawki , a chętnie się gdzieś wybiorę.Kiedy podejmujemy decyzję dot. zakupu sprzętu ???Pozdrawiam !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2005 Chwała,widzę, że wzięło Was na całego ze zmianą wykrywek. Co do łik. - to dla mnie może byc Kolbrg lub H. zwane po polskiemu Cz. Kopaczy (wycieczkowiczów) jest dosyc, więc można ruszac. Co do jutrzejszego dnia - rostrzygnie pogoda. SSmani przyniosą wieści.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 Omen decyzja już podjęta. Pozostaje mieć gotówkę w garści a to wiąże się ze sprzedażą dwóch wykrywaczy więc trochę potrwa zwłaszcza że ten lepszy pojechał na przegląd. A Ty już swój wystawiłeś na sprzedaż???Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 7 Kwiecień 2005 Share Napisano 7 Kwiecień 2005 WitamW:Chłopaki zaczną targać fanty to i my zmienimy:)A jak z piątkiem ,ma ktoś wolne?Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.