Jarosław Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 WitamBaterie naładowałem i jestem gotów pozdrawiam .Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 23 Marzec 2005 Autor Share Napisano 23 Marzec 2005 Chwała,Ludu pracujący miast i wsi: właśnie co niektórzy ciężko pracują, żeby nie pracować ktoś mógł i łazić w piątek po polach i lasach hi hi. Pochwalcie się wynikami lub ich brakiem. Odezwał się Blady - przysłał kilka fotek cmentarza znalezionego niedawno.der K: mi najbardziej odpowiada czwartek na wieczorny spacer. O.: tylko w zapędzie sprzedawania destrukta (kuzyna Zielonego Potwora) nie sprzedaj przyoadkowo jakiejś części z Zielonego hi hiL.ion: jak zdrowie? Żyw?Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoN_39-45 Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Melduje się jestem obecny ale nie przytomny ale gotów na jakieś spotanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Omen to wstepnie umawiamy się na 10 u Ciebie.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Rozpocząłęm z kolegą Raczkiem sezon a.d. 2005:)Nigdy bym nie powiedział, że w lesie za dawnym gruźlikiem" leży tyle metalowych śmieci. Frajdę psul snieg który w głębi lasu zalega nawet do 30 cm. Ale pogoda piekna aż się chce chodzić po lesie. Znalazłem co prawda tylko dwie łuski i mosiężne koło zębate z ośką od jakiegoś większego zegara za to kolega Raczek znalazł interesującą odznakę (czy też odznaczenie???) z jednym wąsem (może to szpilka do wpinania) w kształcie krzyża lecz zamiast górnago ramienia posiada orła w koronie. Na środku jakieś symbole nieczytelne przed oczyszczeniem. Strzał ładny. Ponadto Raczek znalazł jeszcze ciekawą zakrętkę z alu z wytłaczanymi niemieckimi napisami. Las za gruźlikiem" jest ciekawy ale trzeba czekać aż śnieg zejdzie. Już widzę Omen jak się śmiejesz pod nosem:)Jeśli nic mi nie wyskoczy ti będę w piatek o 10:00. W razie zmian zadzwonię.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Raczek już wrzucil medal na identyfikację. Tearz widac ze ten orzeł siedzi na górnym ramieniu krzyża a na środku coś jakby uścisk dłoni?;)Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 Oto dzisiejsze trafienie wraz kolegą lugierem pochodziliśmy troche --- jak powyżej.. odznaczenie jest po złacane ,posiada orła w koronie,,styłu napis ale jeszcze nie czytelny ??? męcze się teraz na oczyszczaniu 0,5 mm2 na odszyfrowaniu napisu..pozdrawiam i czekam na jakieś spotanie z kolegami w terenie .. Jarek .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 23 Marzec 2005 Share Napisano 23 Marzec 2005 witam kolegów:styłu napis menniczy ,,( chyba" pomuście jak wiecie co tu pisze )Jarek..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 23 Marzec 2005 Autor Share Napisano 23 Marzec 2005 Chwała,zaczęło się więc ...ładne znalezisko. Niestety skan niezbyt czytelny. Ale może kiedyś zrobimy fotkę. Tymczasem - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Panowie moze dziś jakiś wypadzik? na godzine lub dwie? Pozdrawiam!..Jarek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Ja mam dziś urodziny syna więc nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 Witam Dziś byliśmy z synem w Maszkowie.Trafiło nam się 3kg złomu militarnego ciekawa łuska długość 8 cm. średnica 20 mm.-stalowa.Pozdrawiam.....Jarek....PS.DO kolegi Luger'a Zyczenia urodzinowe dla syna!Ile ma lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 Chwała,niestety my (ja+der K.+O.) pracujemy i wolne są dopiero popołudnia po 17.00 mniej więcej. Właśnie wróciliśmy z der K. z wycieczki wieczornej po K. Nic ciekawego nie trafiliśmy. Polecamy się - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 24 Marzec 2005 Share Napisano 24 Marzec 2005 O. jutro nie pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Chwała,o, a ja pracuję. Zamierzamy z der K. w sobotnie przedpołudnie urwać się w poszukiwaniu nowej leśniczówki lub na strzelnicę. Kto chętny?Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoN_39-45 Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Napisze że wybrałbym się w sobotę ale jadę do Uniest kożystając z okazji świąt życze Grpie Koszalińskich Kopaczy pluszowatych jaj i mokrego zająca Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 hwała,L.ion: dziękki za życzenia - mam nadzieję, że spotkamy się niedługo na wykopkach (ziemniaków hi hi). Pogoda coraz bardziej łaskawa. Wszystkiego śmiesznego L.ionie - samych wesołości w różnej (nawet mokrej) postaci - bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Witajcie.Bylismy dziś z O. na pięknym spacerze starą leśną drogą. Bez większych rewelacji : łuska 6,35, 1pfennig z 1937 i 20gr z 1992:) Był jeszcze spory żeliwny korek ale pozostał w lesie.O. postanowił zminić wykrywacz;)Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Witam kolegów:) Dzisiejszy dzień przy takiej pięknej pogodzie wybraliśmy się do lasu.Znaleźliśmy 3 monety i jedno odznaczenie,4 łuski i 3 pociski.Około 3 kg złomu militarnego.Pozdrawiam....Jarek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Witajcie !Gratujacje kolego RACZEK. Wraz z kolega L. równiez wybraliśmy się do pobliskiego zagajnika, ale pogoda nie nastrajała do kopania. L. wyłuskał z ziemi 1 pf z 1937 , na więcej znalezisk nie starczyło chęci ( rozbrajające słońce ).Pozdrawiam i czekam na wieści dot. jutrzejszego dzionka.R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 witam :kolego luger pozazdrościć tej monetki 1 pf z 1937, w jakim jest stanie ? może wybierzemy się razem w to miejsce? bo moje dzisiejsze monetki w porównaniu do twojej to śmieci...Jarek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Raczek żartujesz? Mam więcej tych pfennigów. 4 sztuki mam z portfela wykopanego w miejscowiści Czechy. Ta dzisiejsza trochę nadżarta zębem czasu. Możemy się tam wybrać po świętach bo to blisko.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Dobrze kolego Lugier !!! Daj znać jak będziesz miał czas , ja też mam około 20 szt !!! ale tego rocznika nie mam ..Wesołych Świąt życze wszystkim ...Jarek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Chwała,O.: jutro o 8.00 koło Hasiora - wyruszamy z der K. najprawdopodobniej do lasu koło M. (kierunek: S/E od K.)Trzeba sprawdzić kolejne miejsce gdzie mieszkała Helga ze swoim Försterem (i mieli długi łańcuch).Jeśli masz ochotę, a raczej jeśli nie masz ochoty na domowe roboty to się przyłącz.Tschüß - bywaj czyli - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Wojna szkoda że nie napisałeś o wyjeździe o 7:55 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.