Skocz do zawartości

Koszalin vol. III

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 494
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chwała,

Ludu pracujący miast i wsi: właśnie co niektórzy ciężko pracują, żeby nie pracować ktoś mógł i łazić w piątek po polach i lasach hi hi. Pochwalcie się wynikami lub ich brakiem.

Odezwał się Blady - przysłał kilka fotek cmentarza znalezionego niedawno.

der K: mi najbardziej odpowiada czwartek na wieczorny spacer.

O.: tylko w zapędzie sprzedawania destrukta (kuzyna Zielonego Potwora) nie sprzedaj przyoadkowo jakiejś części z Zielonego hi hi

L.ion: jak zdrowie? Żyw?

Bywajcie - M.

Rozpocząłęm z kolegą Raczkiem sezon a.d. 2005:)
Nigdy bym nie powiedział, że w lesie za dawnym gruźlikiem" leży tyle metalowych śmieci. Frajdę psul snieg który w głębi lasu zalega nawet do 30 cm. Ale pogoda piekna aż się chce chodzić po lesie. Znalazłem co prawda tylko dwie łuski i mosiężne koło zębate z ośką od jakiegoś większego zegara za to kolega Raczek znalazł interesującą odznakę (czy też odznaczenie???) z jednym wąsem (może to szpilka do wpinania) w kształcie krzyża lecz zamiast górnago ramienia posiada orła w koronie. Na środku jakieś symbole nieczytelne przed oczyszczeniem. Strzał ładny. Ponadto Raczek znalazł jeszcze ciekawą zakrętkę z alu z wytłaczanymi niemieckimi napisami. Las za gruźlikiem" jest ciekawy ale trzeba czekać aż śnieg zejdzie.
Już widzę Omen jak się śmiejesz pod nosem:)
Jeśli nic mi nie wyskoczy ti będę w piatek o 10:00. W razie zmian zadzwonię.
Pozdrawiam L.

Oto dzisiejsze trafienie wraz kolegą lugierem pochodziliśmy troche --- jak powyżej.. odznaczenie jest po złacane ,posiada orła w koronie,,styłu napis ale jeszcze nie czytelny ??? męcze się teraz na oczyszczaniu 0,5 mm2 na odszyfrowaniu napisu..pozdrawiam i czekam na jakieś spotanie z kolegami w terenie .. Jarek ..

hwała,

L.ion: dziękki za życzenia - mam nadzieję, że spotkamy się niedługo na wykopkach (ziemniaków hi hi). Pogoda coraz bardziej łaskawa. Wszystkiego śmiesznego L.ionie - samych wesołości w różnej (nawet mokrej) postaci - bywaj - M.

Witajcie.
Bylismy dziś z O. na pięknym spacerze starą leśną drogą. Bez większych rewelacji : łuska 6,35, 1pfennig z 1937 i 20gr z 1992:) Był jeszcze spory żeliwny korek ale pozostał w lesie.
O. postanowił zminić wykrywacz;)
Pozdrawiam L.

Witajcie !
Gratujacje kolego RACZEK. Wraz z kolega L. równiez wybraliśmy się do pobliskiego zagajnika, ale pogoda nie nastrajała do kopania. L. wyłuskał z ziemi 1 pf z 1937 , na więcej znalezisk nie starczyło chęci ( rozbrajające słońce ).
Pozdrawiam i czekam na wieści dot. jutrzejszego dzionka.
R

Raczek żartujesz? Mam więcej tych pfennigów. 4 sztuki mam z portfela wykopanego w miejscowiści Czechy. Ta dzisiejsza trochę nadżarta zębem czasu. Możemy się tam wybrać po świętach bo to blisko.
Pozdrawiam L.

Chwała,

O.: jutro o 8.00 koło Hasiora - wyruszamy z der K. najprawdopodobniej do lasu koło M. (kierunek: S/E od K.)
Trzeba sprawdzić kolejne miejsce gdzie mieszkała Helga ze swoim Försterem (i mieli długi łańcuch).

Jeśli masz ochotę, a raczej jeśli nie masz ochoty na domowe roboty to się przyłącz.

Tschüß - bywaj czyli - M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie