Skocz do zawartości

Koszalin vol. III

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 494
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

pierwszy okaz tej wiosny pocisk możdzierzowy stan 4+ .. (zdjęcie z telefonu skanowane w skaneże sory za jakość)dodatkowo łuski sprzęt SOLARIS ok na militaria sprawdzony.. zienia mokra ale kopać idzie w lasie śnieg do 5 cm znika pozdrawiam . R.

Napisano
Raczek nabyłeś solarisa? To jesteś jednym z pierwszych. Aż jestem ciekaw jak się ma reklama do jego możliwości.
Pozdrawiam L.
Napisano
Chwała,

byleby nie do pieca hi hi, do ziemi i to głęboko ... ponownie zapowiadają małe mroziki ... może w przyszły łik end wyskoczymy w teren o ile ziemia bedzie przychylna?
der K. zabierasz Omena czy ja po niego wyskoczę?
Bywajcie - M.
Napisano
Myślałem o stawie głębokim na 2 m... co wy na to !!!! zapalnik ebonitowy na wpół wbity chyba niewypał srednica 75 mm na oko ... Solaris ok na pierwsze wykopki to lepszy nisz hs-3 on go ominoł , ale co o głębokości zobaczymy w praniu... J.R.
Napisano
Niestety Raczek mam jakieś kłopoty ze skrzynką, coś mi zmienili w loginie. Odbieram ale nie mogę wyslac nic.
Pozdrawiam L.
Napisano
Do kolegi . Netcom .

Dziś pogoda ładna śnieg stopniał na polach w lesie jeszcze około 60% leży ale topnieje szybko na niszych partiach góry Chemskiej , ziemia daje się kopać.... ja jutro się wybieram na wykopki z synem pozdeawian .J.
Napisano
Witajcie !!!
Jak już informowałem , jutro ciężko pracuję. Znakiem tego , nie zajżę do sieci ( najwcześniej o 16.20 ), dlatego jak ktoś się ma pojawić to znaki dymne ssmanem dawać. A wie ktoś ile sztuk jedzie , ile wraca , lie będzie i itp.
Ps. Te ortografy !
pozdrowienia !
R
Napisano
Witam
Mam mapki ,muszę przygotować dla każdego po egzemplarzu dlatego Wojenko jak masz ochotę na mały wypadzik za miasto to wal śmiało.
Pzdr dek K.
Napisano
Żeby nie jechać a wariata" wyjazd do Szczecina przełożyłem na niedzielę więc pod empik się nie spóźnię - czekam o 17:00.
Pozdrawiam L.
Napisano

Witam
Dzisiejsze wykopki to jak widać 1 szt kopiejka 1910,, butelki z napisami szt 5 po piwie , 1szt gliniana po winie, szkło w obramówce srebnej, ciekawy talerz z złotymi napisami wśrodku Un Bottes Segen ift Zules gelegen lecz pęknienty na połowe na głębokości około 50 cm łyszki stalowe po pękane kubki , talerze ,itp pozdrawiam ( sygnał wyrażny )(SOLARIS).Jarek.

Napisano
Robiłem zdjęcia w czoraj i dziśiaj ale jest ich dopiero 6 szt i nie opłaca się wywoływać.. jeszcze jutro tesz ide to może się więcej na zbiera... ale zawsze będą do wglądu... no i same fanty też dla każdego bez ograniczeń .. zapomniałem o kance na mleko i paru drobiazgach właśnie je myje i czyszcze . Jarek .
Napisano
Chwałą,

czekamy więc cierpliwie, aż zapełnisz film i po wywołaniu umieścisz fotki na forum. Zaiste - ciekawym jest jakie ślady histori ukrywa ziemia w naszej okolicy.

Bywaj - M.
Napisano
No gratulacje Raczek. Zanim zapełnisz film to idę z Tobą na ten śmietnik. Dla mnie to ciekawsze niż militarny złom:)
Zadzwonie w tygodniu.
Pozdrawiam L.
Napisano
witam
ZAPRASZAM kolego luger na spulne wykopki !!!!!!
Dziś słabo jeden pojemnik emaliowany na wode lub inny trunek na 40cm ale w innej częsci lasu niż w czoraj :) i ok 4 kg złomu odłamków (militarny złom)..
Napisano
Chwała,

sławetne zacisze zamykali późno, my opuściliśmy irlandzkie spotkanie" około północy.

Dajcie znać co wyniknie z Waszych poszukiwań.

Bywajcie - M.
Napisano
Witajcie !
Pomyślałem sobie , że skoro ja mam piątek wolny to może ktoś jeszcze ma czas na mały wypadzik w teren ??
Pozdrawiam !
R
Napisano
Ja mam zawsze czas tylko nie wiem jak to będzie przed świętami i czy ziemia nie będzie zmarznięta jak dziś. Będe miał na uwadze i odezwe się.
Pozdrawiam L.
Napisano
Nikt się więcej nie raczy odezwać ??
Wiosna Panowie !!!!
L. jak się nic nie popieprzy to mozemy coś zaplanować , powiedzmy o 10.00.
O 9.00 jestem umówiny z kupcami - zabierają część destrukta. Potem jestem wolny.
Z wisenym POZDROWIENIEM !
R

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie